provereno pomažu

Kako otvoriti dobro vakuumiranu teglu? Ovi trikovi izvode se za nekoliko sekundi, a olabaviće poklopac kao od šale

0

Nisu vam potrebni mišići ni pomoć drugih – oslobodite se i frustracije i poklopca za tren oka tako što ćete razbiti vakuum uz ove cake

otvaranje vakuumirane tegle kiselih krastavaca ne mora da bude teško
otvaranje vakuumirane tegle kiselih krastavaca ne mora da bude teškofoto: Shutterstock / Alliance Images

 

Svima nam se dogodilo da žudimo za kiselim krastavčićem ili domaćom marmeladom i baš kad nam se konačno tegla nađe u rukama – poklopac ni da mrdne.


Stežete čvrsto, prekrivate poklopac krpom i ništa ne pomaže, pa se obraćate nekome za koga mislite da ima snažniji stisak, ali pomoć vam zapravo uopšte nije potrebna. Tajna uglavnom nije (samo) u jačini šake već je tegla "tvrdoglava" iz drugih razloga, a uz ove cake otvorićete je kao od šale.


Tegle se obično teško otvaraju zbog vakuuma, pa je neophodno razbiti ga tako da vazduh uđe ispod poklopca.

 

Kako skinuti poklopac s vakuumirane tegle?

 

  1. Najjednostavniji način da to uradite jeste da umetnete vrh noža ispod ivice poklopca tegle i pomerate ga po obodu praveći polugu, sve dok ne čujete zvuk pucanja, tj. razbijanja vakuuma. Kada se to dogodi, otvorićete bez imalo muke!
  2. Uzmite drvenu varjaču ili nožić i usmerite dršku prema poklopcu, pa lupite njom poklopac nekoliko puta. To, takođe, trebalo da naruši vakuum, pa ćete lako otvoriti teglu, a ako ne uspe ponovite još nekoliko puta.
  3. Još jedan način jeste da stavite teglu u slabiju ruku, okrenete je naopako, pa nagnete pod uglom od 45 stepeni. Potom sredinom dlana udarite dno tegle, čvrsto, ali ne prejako. Na taj način će se u blizini poklopca podiži pritisak i razbiće se vakuum.
  4. Primena toplote na poklopac mogla bi da ga oslobodi čvrstog stiska, pa možete staviti poklopac pod mlaz vrele vode, staviti teglu u posudu s toplom vodom na 30 sekundi ili usmeriti fen prema poklopcu.

BONUS VIDEO

Koliko je zdrava zimnica?

 

makonda-tracker