da li ste znali?

Kako da ulje ne prska tokom prženja? Dodajte jedan sastojak i više nikad nećete imati problem

0

Sprečite prskanje ulja iz tiganja pomoću samo jednog sastojka.

Ako ne želite da vam prženje hrane postane noćna mora, isprobajte ovaj trik.
Ako ne želite da vam prženje hrane postane noćna mora, isprobajte ovaj trik.foto: Shutterstock/Africa Studio

Počeli ste da pržite krompir ili omiljeni komad mesa, ali je ulje počelo da prska iz tiganja? Onda vam se isprlja i ceo šporet, možda se i vi opečete i pripremanje hrane vam postane noćna mora.

 

Da li vam ovaj scenario zvuči poznato?

 

Nezgodno je prilikom prženja hrane, jer to iziskuje da se priprema na visokim temperaturama, a ako želite da hrana bude pripremljena baš po vašoj meri, ne možete da smanjite temperaturu.

 

Kako na društvenim mrežama možemo da otkrijemo mnogo korisnih saveta, tako smo kod korisnika TikToka pod nazivom "FlavorGo" videli jedan jednostavan i ne prvi pogled neobičan savet.

On kaže da je potrebno da dodate malo vode u tiganj. 

 

- Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja - rekao je on.

 

Svima kojima se učinilo nelogičnim da će voda sprečiti prskanje, jer naprotiv, susreli smo se sa tim da ulje još više krene da prska iz tiganja, tiktoker kaže da voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje. 

 

 

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God

 

makonda-tracker