korisno!

Čisti GODINE nakupljene prljavštine! Fenomenalan trik za ribanje zagorelih tiganja koji morate odmah usvojiti

0

Svakodnevno pripremanje i prženje hrane ostavlja traga i na najkvalitetnijem posuđu, ali postoje efikasni načini i čišćenje prirodnim sredstvima koji su naši saveznici u kuhinji!

foto: Gorodenkoff/Shutterstock
foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Tiganji, lonci, posude za pečenje, vatrostalne posude, plehovi... Sve to koristimo gotovo svakodnevno, te ne čudi što oni, brzo nakon što ih i kupimo, nakon nekog vremena crne, imaju tragove zagorelosti na sebi, ma koliko ih prali i čistili.

 

 

Mnoge domaćice imaju svoje trikove za pranje sudova na efikasan način, a ako i vama smetaju crni tragovi na tiganjima usled stalnog prženja, morate isprobati savet jedne korisnice Fejsbuka.

 

Brojni komentari pokazuju da je trik i te kako koristan, a u pitanju je mudar savet koji je najpre podeljen na društvenoj mreži TikTok (gde sve više možemo pronaći genijalne trikove za domaćinstvo).

 

pranje sudova
foto: Shutterstock

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka koje već imate u svom domu. Isprobajte ovaj trik kako biste očistili spoljašnji, donji deo tiganja (koji je najcrnji, samim tim što ide direktno na ringlu).

 

Trik počinje sipanjem soli na dno tiganja, a zatim dodaojte sodu bikarbonu i deterdžent za pranje sudove. Sve zajedno se lagano riba i pomeša, a zatim pokrije paprinim ubrusom, prelije alkoholnim sirećom i ostavi da odstoji pet minuta.

 

Neki od mojih tiganja su morali da se ribaju više puta, jer su imali godine nakupljene prljavštine na sebi, ali trik je stvarno jednostavan. I da, postoje proizvodi za čišćenje koji mogu učiniti isto, ali ovo je upotreba prirodnih proizvoda. Srećno čišćenje svima — piše u objavi.

 

 

makonda-tracker