gotovo za 5 minuta

Treba vam samo JEDAN DINAR: Ovo je najjednostavniji način da UKLONITE KAMENAC sa slavine

0

Kako skinuti naslage kamenca sa česme u kupatilu? Iznenađujuće lako!

foto: Serhii Ivashchuk/Shutterstock
foto: Serhii Ivashchuk/Shutterstock

Kamenac predstavlja naslage kalcijum-karbonata koje se formiraju unutar vovodovodnih cevi i na njima.


On se lako prepoznaje jer ostavlja mrlje na slavini, lavabou, bojleru, čajniku, veš-mašini, kadi... To je prilično česta pojava u domaćinstvima, posebno u starijim kućama i stanovima, taloženju kamenca doprinose mnogi faktori.


Za stvaranje kamenca glavni "krivci" su minerali u vodi, na prvom mestu kalcijum, a potom magnezijum i drugi, ali važan faktor mogu biti razni deterdženti i sapuni.

 

Za to uglavnom koristimo skupe proizvode prepune jakih hemikalija, a postoji i mnogo domaćih sredstava koji uklanjaju kamenac i ujedno dezinfikuju površine u kupatilu. Međutim, ako biste da probate nešto sasvim drugačije i – verovali ili ne – još jednostavnije, ovaj trik će vam se sigurno dopasti!

 

Kamenac u kupatilu deluje kao problem koji je nemoguće rešiti, a nije tako!
Kamenac u kupatilu deluje kao problem koji je nemoguće rešiti, a nije tako!foto: Pumbastyle/Shutterstock

Jedna korisnica Fejsbuka koja je aktivna u grupi Mrs Hinch Cleaning Tips podelila je jednom prilikom zbog čega njene slavine izgledaju kao da su nove iako su ranije bile prekrivene kamencem. Naime, ona je upotrebila novčić od dva penija kako bi sastrugala kamenac!

 

– Trik sa novčićem stvarno radi! I nema mnogo muke! Da biste uklonili kamenac, samo sastružite slavinu i on će se odmah otkačiti! Kao što su ljudi pisali, samo uzmite dva penija i stružite, a onda prebrišite suvom krpom – oduševljena je ona.


U pitanju je trik koji dugo kruži internetom, a sve što je potrebno jeste da stružete novčićem po kamencu dok njegova kora ne počne da otpada, pa obrišite ostatke.

 

Kamenac se najviše zadržava na slavinama
Kamenac se najviše zadržava na slavinamafoto: Ian Dyball/Shutterstock

Drugi članovi grupe složili su se da ovaj trik deluje.


Ovo je tako lako. Pokušavao sam nedeljama da očistim česme, a onda sam s novčićem uspeo za 10 minuta – ne krije oduševljenje jedan korisnik Fejsbuka.

 

Jeste li već probali ovu caku? Ako niste, odmah pokušajte i obavezno nam javite kakvi su rezultati!

 

 


 

makonda-tracker