neobično

Da li biste živeli u ovom neobičnom kutku? Ovako izgleda zvanično najlepša dnevna soba na planeti!

0

Spaja moderne elemente i duh Južne Afrike, raznobojna je, zanimljiva i, nesumnjivo, jedinstvena

foto: Michael Ting/Shutterstock
foto: Michael Ting/Shutterstock

Svake godine, objavljuje se knjiga By Design: The World’s Best Contemporary Interior Designers, koju mnogi nazivaju biblijom dizajna enterijera. U pitanju je skup više od stotinu najkreativnijih rešenja svetskih dizajnera enterijera i dekoratera današnjice, koje bira više od 90 istaknutih nominatora, a još jedan simpatičan nadimak ovog izdanja je – dizajnerski Oskar.


Poslednji put ona je izdata u maju 2021. godine, kada su predstavljena najlepša dizajnerska rešenja, a posebno su se izdvojile dnevne sobe. Najlepša je, međutim, ona koju je osmislio Studio Ahby, kompanija sa sedištem u Londonu na čijem je čelu Sofi Ešbi.

 

U pitanju je dnevni boravak koji je očigledno inspirisan Ešbinim korenima – budući da ima južnoafričko poreklo, ona često koristi motive po kojima pamti svoje detinjstvo i uspešno ih spaja s modernim elementima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studio Ashby (@studioashby)

 

Njen rad oslikava njeno anglo-afričko nasleđe na svež i prijatan način, bez obzira na to da li se radi o penthausu s pogledom na Temzu ili restoranu.


U ovom slučaju, ona se bavila uređenjem privatnog stana od 460 kvadrata u luksuznom londonskom Floral kortu, u Kovent gardenu, a za dnevnu sobu je odabrala smelu i zadivljujuću paletu boja.

 

 

Sve je "začinila" jedinstvenim komadima nameštaja, ukljujući stočić za kafu od bresta, a sve izgleda vrlo razigrano i vibrantno zahvaljujući raznobojnoj dekoraciji.


Dizajnerka je naročitu pažnju posvetila izboru umetnina i na jedinstven način donela duh Južne Afrike u London, a teško je odabrati najlepši kutak ove prostorije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studio Ashby (@studioashby)

 

 

makonda-tracker