interesantno

KIM KARDAŠIJAN BI POZLILO U OVOJ SOBI: Novi trend za uređenje manjeg stana nije po svačijem ukusu, a ovo su pravila

0

Kada je reč o uređenju životnog prostora, već neko vreme važi pravilo "manje je više". Međutim, sada ga je zamenio novi princip, a on glasi — više je više!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Fotografije vile Kim Kardašijan i Kanjea Vesta svojevremeno su šokirale njihove obožavaoce jer je poznati par minimalizam u uređenju doma digao na viši nivo. U njihovoj luksuznoj kući u Los Anđelesu nema baš ničega što nije apsolutno neophodno — čak ni vrata.

 


Čini se, međutim, da je čak i ovaj skupoceni dom demode i da je došao trenutak da se pozdravimo s minimalizmom i pozdravimo maksimalizam, trend koji u poslednje vreme osvaja dizajnere, naročito kada je, paradoksalno, reč o sređivanju manjih stanova.


Prema podacima društvene mreže zasnovane na fotografijama Pinterest, njihovi korisnici pretražuju pojam "maksimalistički dekor" znatno češće nego pre početka pandemije virusa korona.

 


Naime, kako ljudi provode više vremena kod kuće, trude se još više da svoj dom pretvore u udoban i topao kutak, pa se tako vraća trend po kom zidove krasi što više umetničkih dela, a biljke vladaju životnim prostorom.

 

1 / 7 Foto: Shutterstock

 

Po principima maksimalizma, boje su poželjne — što više, to bolje! Tako jedan ili više zidova možete obojiti u neku jarku nijansu ili se opredelili za efektne tapete na jednom zidu.

 


Nameštaj je gracioznijih i jačih linija, a maksimalistički tepisi su veliki i imaju upečatljive šare, orijentalne ili prugaste.


Po ljubiteljima maksimalističkog stila, sitni dekorativni predmeti su apsolutno neophodni, pa tako slobodno izvadite iz fioka i kutija stare porcelanske figurice i detalje koje ste kupili na putovanjima.

 


Posebno je korisno to što ovakav način uređenja doma dozvoljava kombinovanje starog novog, pa uz vrlo sitna ulaganja možete pretvoriti svoj dom u prijatnu oazu sređenu po najnovijem trendu.

 

 

makonda-tracker