jeste li znali ovo?

Ne žurite na ribanje poda i lavaboa: Ovo je PRVO što gosti primete kad vam uđu u kuću

0

Ukoliko vam se u poslednjem trenutku najave gosti, najverovatnije ćete požuriti da operete sudove i usisate, ali utvrđeno je da oni neće odmah primetiti prljave sudove i tepih...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Iako obično polazimo od toliko nam je čist ili prljav pod i ima li po stanu neopranih sudova, jedno istraživanje pokazalo je da bez razloga prvo žurimo da se pozabavimo time kada očekujemo goste.


Istaživanje koje je pokrenula kompanija VEKA pokazalo je da je ljudima potrebno samo 38 sekundi da donesu svoj sud o tuđem domu i higijeni u njemu. Među prvih deset stvari koje svi primete jesu prljavi prozori, "čudni" mirisi i knjige na policama.


Međutim, prvo na šta većina obrati pažnju jeste — miris!

 

Troje od četvoro ispitanika je priznalo da uvek formira mišljenje o nečijem domu nakon što ga poseti, a definitivno će im privući pažnju jeste li nedavno usisavali, čistili prozore i luftirali.

 

Kuća, Čišćenje, Domaćica, Odmor, Dnevna soba
foto: Shutterstock, fizkes

Najviše pažnje privlači dnevna soba, najverovatnije jer se u njoj najduže i boravi. Zato, ako želite da ostavite dobar utisak na svoje goste, obavezno očistite dnevnu sobu i dodajte joj neko lepo cveće, mirišljavu sveću ili osveživač vazduha, uzimajući u obzir da je miris prvo što će privući pažnju.


Posle mirisa, na drugom mestu po važnosti jeste temperatura u prostoriji, odnosno da li je hladno, toplo ili prijatno u prostoriji, a odmah zatim važna stavka jeste da li je vaš dom usisan.

 

usisavanje, tepih
foto: Profimedia

Gosti će potom primetiti da li je i koliko je udoban vaš nameštaj, da li su oprani sudovi, da li su čisti prozori, koje knjige imate, potom da li je nameštaj nov, očuvan ili mu je vreme da ode na otpad.


Još jedno zanimljivo zapažanje jeste boja zidova, kao i da li je prašina obrisana.

 

A vi? Na šta vi obraćate najviše pažnje kad uđete u tuđi dom?

 

 

 

 

 

makonda-tracker