isporbajte

Rešite se nečistoća uz pomoć stvari koje već imate u kuhinji: 2 trika za efikasno čišćenje sudopere

0

Zbog tvrdoće vode, ostataka hrane, masnoća se skuplja i to je neophodno otkloniti. Mnogi u domaćinstvima tragaju za rešenjima kojima će da urede svoju kuhinju, a mi vam donosimo upravo savete kako to na najlakši način možete učiniti. 

foto: Shutterstock/Budimir Jevtic
foto: Shutterstock/Budimir Jevtic

Za vreme pandemije korona virusa, kada su socijalni kontakti smanjeni, mnogi osmišljavaju trikove koji koriste za čišćenje svog doma, a najpre nečistoća koje se mogu naći u kuhinji. 

 

Donosimo vam 2 trika za efikasno čišćenje sudopere: 

 

— Topla voda, malo tečnosti za posuđe i aluminijumska folija. Pocepajte deo, zgužvajte i oribajte. Skida sve bez grebanja — piše Mirror.

 

Ono šta je prednosti u aluminijumskoj foliji jeste to da ju je lako oblikovati, tj. da sa njom možete dohvatiti i teška mestaza čišćenje. Ovaj trik širio se i društvenim mrežama, pa su i oni koji su ga probali bili oduševljeni rezultatima. 

 

Međutim, postoji još jedan isto tako jednostavan način koji vam može pomoći u čišćenju. Ovo je isto trik koji se širio internetom, a za efikasno sređivanje sudopere biće vam potrebna samo jedna namirnica — brašno. 

 

Sve što je potrebno da uradite jeste da utrljate brašno u sudoperu i ostavite 20 minuta, a zatim je neophodno da sve isperete. 

 

Ako je suditi prema komentarima ljudi na internetu, ovaj trik će uraditi blagi piling, tj. uklanja i najmanje neistoće i daje sjaj sudoperi. 

 

 

makonda-tracker