da li biste ovo probali?

Održava čistoću i ne košta ništa: Trik pomoću kog će vaše kupatilo uvek odisati SVEŽINOM

0

Saveti za čišćenje koji nam pružaju maksimalni rezultat uz minimalni trošak vremena i novca uvek su dobrodošli.

kupatilo
foto: Shutterstock, NavinTar

Kupatilo je jedna od prostorija u našim domovima kojoj je uvek potrebna svežina, ali i dobro održavanje i redovno čišćenje. Mnoge domaćice imaju svoje trikove za čišćenje i održavanje toaleta, a uvek su najbolji oni koji su maltene besplatni i najjednostavniji...

 

Jedna mama iz Australije na Fejsbuku je podelila svoj trik za održavanje čistoće kupatila, a veoma brzo je njena metoda postala viralna i pravi hit među domaćicama.

 

Naime, ona je najpre podelila fotografiju male plastične flaše s vodom, pa objasnila kako njeno kupatilo uvek odiše svežinom.


Kako funkcioniše?

 

U plastičnu flašicu treba uliti tečnost koja će se sastojati od iste mere vode i omekšivača za veš. Čep kojim zatvarate bocu prethodno izdubite kako bi se formirale rupice. Zatvorenu flašicu potom stavite u svoj vodokotlić... I to je sve!

 

kupatilo, wc šolja
foto: Shutterstock

Ova domaćica tvrdi kako tako WC ostaje svež pri svakom ispiranju.

 

Ipak, neki su pokušali sa dodatnim korakom, pa su direktno u vodokotliće izlivali omekšivač.

 

Britanska kompanija za čišćenje "Sadie's Professional Cleaning Services", kada je videla ovaj viralni trik, klijentima je putem društvenih mreža poručila kako za njih to nije nešto novo, kao i da njihovi radnici već neko vreme ovako čiste WC šolje.

 

 Sipajte šoljicu omekšivača u vodokotlić i, svaki put kad pustite vodu, vaše kupatilo će zahvatiti talas svežine — napisali su na svom zvaničnom Instagramu.

Ova metoda čišćenja i ispiranja ne dopada se svima, pa tako vodoinstalateri upozoravaju kako nekada ona može biti štetnija nego korisna, te da može oštetiti cevi, ali i sam vodokotlić, s obzirom na to da nije predviđeno da se nešto dodaje u njega, tako da — vodite računa.

 

 

makonda-tracker