isprobajte

Posle ovoga više nećete skrivati oštećenja: Jednostavan trik kojim ćete se rešiti ogrebotina na parketu

0

Ako ste se više umorili od navlačenja nameštaja na defekte na vašem podu, onda je vreme da iskoristite jednu magičnu stvar sa kojojm ćete se zauvek zboraviti da su ikada postojali. 

foto: Shutterstock/Andrey_Popov
foto: Shutterstock/Andrey_Popov

Iako mnogi u startu ne obraćaju pažnju na izgled njihovog parketa, posle nekog perioda se ipak osvrnu na njega i počnu da uviđaju ogrebotine koje su nastale. 

 

 

Najčešće takve stvari rešavaju prekrivanjem parketa tepisima, ćilimima i nameštajem, te na sve načine pokušavaju da sakriju "problem" koji su uvideli u njihovom enerijeru. 

 

Orah, orah, Orasi, orasi
foto: Shutterstock

 

Naravno, ako se pitate od čega su vam nastale te ogrebotine, najčešći je uzrok  pomeranje nameštaja, a ogrebotine može izazvati i hodanje u obući po parketu. 

 

Međutim, sa ekspanzijom društvene mreže TikTok pojavili su se i mnogi trikovi koji zauvek menjaju izgled vašeg doma, kao što je to naprimer izgled vašeg parketa. 

 

parket, laminat
foto: Profimedia

 

Naime, jedna korisnica gore pomenute mreže otkrila je trik kako je ona uspela da reši problem sa izgrebanim parketom. Ona je koristila orašaste plodove kako bi rešila sve orebotine u kući. Kako je navela sve su nestale kada je preko njih prešla orasima ili pistaćima. 

 

Ovaj trik je oduševio milione ljudi, a zbog čega je ovako delotvoran kratko je objasnila. 

 

—Pomaže kada je reč o plitkim ogrebotinama. Ulje iz oraha hidrira drvo i oponaša završnu obradu — napisala je.

 

 

makonda-tracker