efikasni trikovi

Ako ste umorni od ručnog čišćenja — imamo rešenje: 6 saveta za sigurno pranje patika u mašini

0

Nemojte se više mučiti ako imate ko će posao da uradi umesto vas. Tehnologija je toliko napredovala da mnoge poslove možete prepustiti njoj i sebi kupiti više vremena za obavljanje drugih zadataka.

foto: Shutterstock/goffkein.pro
foto: Shutterstock/goffkein.pro

Mnogi se ne usuđuju da svoje patike operu u veš mašini jer se boje da će ih tako oštetiti, što i ne mora da znači da u nekom procentu ne mora da bude istiniti. 

 

Međutim, ipak ko se osmeli da svoju obuću pere u veš mešini mora obratiti pažnju na sledeće stvari kako bi uspešno oprali svoje patike, a da ih ne oštetite:

 

 

  • Šta sve sa patikama može da se pere?

 

Sa patikama možete prati krpene staze, patosnice, neke stare krpe, krpe za prozore, čarape i slične materijale. Ovo sve dodajte da bi vam mašina što više bila napunjena, međutim naravno da postoje mašine na kojima postoji oznaka ½ kada nemate dovoljno veša da napunite mašinu. 

 

  • Koristite vreće za pranje veša

 

  • Niska temperatura

 

Najbolje bi bilo da ukoliko se odlučite da perete patike u mašini to uradite na niskim temperaturama, npr. 30 stepeni.

 

  • Nemojte stavljati mnogo praška

 

Pošto su patike izrađene od čvrstih materijala, može se desiti da će doći do problema kada je u pitanju ispiranje. Dakle, možda se neće neka patika dobro isprati.

 

  • Obavezno izvadite pertle!

 

  • Pretpranje

 

Ovo se odnosi na ručno pranje, dakle ne bi bilo loše kada bi uzeli malo tople vode sa praškom i oprali najpre đonove i mesta gde postoji veća fleka.

 

 

makonda-tracker