postoji više načina!

PROBAJTE MAKAR JEDAN OD OVIH TRIKOVA: Evo kako sprečiti smrdibube da ulaze u vaš dom

0

Još se nismo oprostili od komaraca, a već su stigle one! Ovih dana mnogi se žale da sve češće zatiču smrdibube u stanu, a vi im obavezno preporučite neku od ovih tajni borbe protiv ovih napasti!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Dobro je poznato da smrdibube ne podnose hladnoću, zbog čega često tokom jeseni imamo osećaj da stoje pored prozora i vrebaju priliku da uđu u naše domove, gde se kriju od niskih temperatura.


Prva stvar koju možete da uradite da ih oterate što dalje jeste da zaštitite prozore i vrata mrežicom. Ukoliko ne želite ili niste u prilici da ugradite skupu mrežu koja se stavlja na stolariju, dovoljno je da zalepite po okviru neku povoljniju. Naravno, proverite imate li u stolariji ili zidu neku rupicu kroz koju insekti mogu da se ušunjaju.

 

foto: Shutterstock

Postoji, međutim, nekoliko trikova u koje se domaćini i domaćice kunu i koje ranije verovatno niste čuli. Jedan od njih je upotreba žutog papira — budući da ova boja privlači insekte, jednostavno po dvorištu ili terasi izlepite žuti papir kako bi se smrdibube fokusirale na njega.


Ako ne želite da koristite otrovne hemikalije, možete ih oterati i tako što ćete u određenu količinu vode sipati malo tečnog sapuna i poprskati oko prozora i po terasi. Mnogi u prozor stave nanu ili beli luk, jer smrdibube beže od ovih mirisa.


Ukoliko su smrdibube ipak pobedile sve vaše mehanizme za odbranu, imajte na umu da će ispustiti neprijatan miris ako ih ubijete. Zato je pametnije da ih usisate ili podignete ubrusom i bacite u ve-ce šolju ili kroz prozor.

 

 

makonda-tracker