zajednički trenuci koje nikad nećete zaboraviti

Neka čarolija potraje: 9 prazničnih aktivnosti koje će vaše vreme za decom učiniti NEZABORAVNIM

0

Ovih 9 fenomenalnih ideja učiniće da novogodišnja i božična čarolija što duže potraje.

Pokloni ispod novogodišnje jelke.
Pokloni ispod novogodišnje jelke.foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Novogodišnji i božićni praznici samo što nisu stigli. 

 

Toplina doma, porodična okupljanja: to su sve asocijacije na ovaj period godine, a kako bi vam zajedničko vreme koje provodite sa mališanima bilo što produktivnije, u nastavku vam predstavljamo 9 sjajnih ideja:

 

1. Napravite zajedno novogodišnju dekoraciju

 

Ova sjajna aktivnost u vreme praznika upotpuniće vaše zajedničko vreme.

Napravite sjajnu dekoraciju koja može da vam potraje i nakon što praznici prođu, a učiniće da zimska zemlja čuda što duže traje.

 

Isecite tri veće grane jelke i ostavite na primer duži u sredinu. Obmotajte vrh svake grane oko deblje grane i zalepite lepkom, pa ostavite da se osuši. Okačite ga na zid, a onda koristite male ukrasne štipaljke da pričvrstite kartice sa porukama, čestitke ili porodične fotografije.


2. Okitite zidove

 

Ali bukvalno! Mislite da su vam zidovi dosadni? Dajte deci lampione i pustite ih ukrase zid. Potreban vam je selotejp kako biste lampice zalepili u željeni oblik.

3. Reciklirajte flaše za praznični dekor

 

Iskoristite stare staklene flaše i ubacite led lampice i uživajte u prazničnoj euforiji.

 

4. Napravite jelku od svakodnevnih predmeta


Budite kreativni i napravite jelku od staklenih ukrasa, rolni toalet papira i dodata, a deca mogu da se zabavljaju stvarajući najunikatnija i najneobičnija drveća.

Devojčica pravi jelku od rolni toalet papira
Devojčica pravi jelku od rolni toalet papirafoto: Shutterstock/Maria Symchych

5. Donirajte stare igračke vaše dece

 

Novogodišnji i božićni praznici su idealno vreme za poklone, pa skupite sve igračke koje više ne privlače pažnju vaše dece i poklonite ih onima koji ne mogu sebi da ih priušte.

 

6. Teglu za kolačiće pretvorite u snežnu kuglu

 

Zaboravite svoju staru teglu za kolačiće ove godine i zamenite je divnom snežnom kuglom napravljenom od hermetički zatvorene tegle. Četkicom sa finim vrhom obojite male bele tačke na spoljašnjoj strani staklene tegle. Napunite dno tegle snežnim kolačićima. Postavite male plastične sitnice unutra i upotpunite svoju zimsku čaroliju.

 

7. Idite na klizanje

 

Ne samo što ćete se zabavite, već će deca biti iscrpljena na kraju dana pa nećete imati problema prilikom uspavljivanja.

Porodica na klizanju.
Porodica na klizanju.foto: Shutterstock/AboutLife

8. Takmičenje za najružniji božićni džemper

 

Organizujte tematsku žurku na kojoj ćete morati da nosite praznične džempere. Pustite muziku i zabavite se kao nikad do sada.

 

9. Napravite snežnog anđela od lampica

 

Zašto biste pravili anđele u snegu kada možete da ga napravite kod svoje kuće? Neka svako dete ili ukućanin legne na pod dok ostali prave anđela odnosno uokviruju lampica njegov obris koji je napravio sa raširenim nogama i rukama. Možete da napravite i takmičenje i da vidite ko će biti najbrži.

 

makonda-tracker