negativni komentari se nižu

RAZMIŠLJA DA SLAŽE DA JE BEBA "VEGANČE" ALERGIČNA NA MESO: Mama iz Srbije šokirala region pitanjem o ishrani deteta

0

"Kako da se izborim s ograničenim osobama, da slažem da ima proliv od mesa, pa da ne mora da jede ništa životinjskog porekla?" pitanje je o kom od sinoć bruje društvene mreže.

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Na društvenim mrežama sinoć se pojavio "skrinšot" poruke koju je jedna mama iz naše zemlje postavila u grupi koja se bavi ishranom najmlađih.


U pitanju je majka sedmomesečnog deteta za koje kaže da je "veganče" od rođenja i da je očajna jer je zbog loše krvne slike ubeđuju da bebi da meso.


Imam bebu od sedam meseci. Veganče je od rođenja, uvodim joj sad kašice. Radili smo pre neki dan krvnu sliku... Hemoglobin joj je 113, doktor kaže da je ok i da nije za uvođenje preparata gvožđa, ali da moramo hranom da izbalansiramo. Pedijatar je uporan da to mora mesom da se rešava. Moj muž nije vegan, on jede sve. Potpao je pod uticaj pedijatra i pritiska me da joj dajem meso. Razumljivo je zašto tako reaguje, jer samo želi da nam dete bude zdravo, a nije dovoljno informisan. Ali je tvrdoglav i neće da sluša šta mu pričam, slepo sluša lekara. A pre toga bio je za to da nam dete bude veganče — napisala je ona.

 


Kako je ova majka objasnila, nije imala kud i dala je detetu kašu koju su joj preporučili kako bi zadržala mir u kući, a beba ju je pojela.


Juče sam bila prisiljena da joj dam kašicu koju oni misle da treba, da bih izbegla rat u kući. Beba je ne voli, ali jede sve što joj dam. Veruje mi, a ja sam je izneverila. Treba mi savet kako tako maloj bebi koja još ne sme sve da jede da rešim problem nižeg hemoglobina, a da ne jede meso. Pedijatar je za to da sad mora da se uvede meso makar jednom nedeljno, a da za mesec dana ponovimo krvnu sliku, pa ako sve bude u redu, onda da bude vegetarijanče. Za veganstvo baš i nije. Očajna sam — piše ova mama.

 

beba, prvi koraci, detinjstvo, prohodavanje
foto: Profimedia

Kako ona ističe, razmišlja čak da slaže da je dete alergično na meso.


Teško mi je. Čak mi pada na pamet da joj dam par puta pa da kažem da sam primetila da joj smeta, da je alergična...Da nema stolicu od kad sam joj uvela ili da ima proliv...Da bilo šta složim kao priču da makar ne jede meso. A po mogućstvu ništa životinjsko. Imate li neki savet kako da se izborim sa ograničenim osobama? — pitala je ona.


Inače, u pitanju je objava napisana još prošlog leta, ali se sinoć ponovo pojavila na Tviteru i odatle ponovo postala viralna i privukla mnogo komentara. Očekivano, najviše je onih negativnih, a nas zanima šta vi mislite o ovoj poruci?

 

 

makonda-tracker