saznajte

Nemojte plakati, ali obucite nove stvari na dočeku: 10 običaja zbog kojih će vam Nova godina biti ispunjena samo srećom

0

Vi ste ti koji obrasce ponašanja ponavljaju svake godne kada proslavljate kraj iste i dočekujete novu mogu da predstavljaju neke znakove koji će vas pratiti u narednoj, a sve u zavisnosti od toga koliko verujete u sve.

foto: Shutterstock/Angelina Zinovieva
foto: Shutterstock/Angelina Zinovieva

Za svaki praznik postoje običaji koji su manje ili više popularni, ali su itekako poznati svima. Tako pročitajte 10 običaja koji vam mogu odrediti sledeću godinu. 

 

1. Onoga koga poljubite u ponoć će biti osoba koja će vam biti bliska u narednoj godini, a ujedno ljubljenja i čestitke će vam doneti mnogo sreće u godini koju dočekujete. 

 

2. Nemojte u Novu godinu ulaziti sa neolaćenim računima, dugovima ili kreditima.

 

3. Ako se u vašoj porodici rode bebe 1. januara, samtra se da će one biti "deca sreće"

 

4. Ukoliko želite da vam u kući bude dosta hrane, da budete u izobilju, da želite da budete siti tokom cele godine, onda dočekajte Novu godinu sa punom frižiderom. 

 

5. Napravite mnogo buke, jer ćete tako oterati zle duhove i vašu godinu napraviti takvom da bude jača, srećna i da ćete je provesti u veselju. 

 

6. Nemojte iznositi ništa iz kuće prvog januara, čak ni smeće. 

 

7. Prvog januara počnite nešto da radite, ukoliko budete vredni imaćete posla u novoj godini i sve će vam biti uspešna poslovno, ali dozirajte posao, jer ako preterate prizvaćete mnogo posla. 

 

8. Nemojte prati veš ili sudove prvog januara, jer kažu da ovo simboliše da će vam neko otići iz kuće ukoliko to budete radili. 

 

9. Za doček Nove godine obucite neke nove stvari jer će vam to doneti mnogo novih "ponavljanja" u narednoj godini. Takođe veruje se da je treba nositi crveni donji veš jer se veruje da donose ljubav.

 

10. Nemojte ništa lomiti prvog januara, a nemojte ni plakati jer se smatra da će vas to pratiti tokom cele godine. 

 

 

makonda-tracker