saveti

BUDITE MUDRE I OBAZRIVE: Ovu su 5 stavki o kojima ne treba da govorite sa svekrvom!

0

Sačuvajte dobar odnos

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Iskrenost i otvorenost su za vezu poput vode za biljke: obavezne i važne za preživljavanje.

 

Međutim, jednako kao što ima različitih biljaka s različitim potrebama, razlikuju se i veze te potreba za iskrenošću. Kod nekih treba manje, a kod nekih bi mogla uzrokovati čak i raskid. Veza sa svekrvom i svekrom odgovara u većini slučajeva kaktusu: velika je opasnost od povrede te je kaktus osetljiv na previše vode za zalivanje.

 

1. Da ti imaš glavnu reč u vezi

 

Ti to znaš, tvoj muškarac to zna, ali tvoja svekrva i tvoj svekar to nikada ne smiju saznati – da ti držiš sva četiri zida u vezi. U njihovim očima je njihovo dijete najodgovorniji čovjek na svetu, najkompetentniji, emocionalno najinteligentniji itd. Uostalom, oni su ga odgajili. Ako saznaju da veza dobro funkcioniše zato jer si ti preuzela odgovornost za to, uništiće njihovu idealnu sliku. I zbog toga ćeš im biti manje mila.

 

foto: Shutterstock

2. Svoju platu

 

Informaciju o tome koliko zarađuješ možeš podeliti sa svojim kolegicama, možeš otkriti svojim prijateljima te čak tweetati – ali nikad to nemoj reći svojoj svekrvi i svekru. Svejedno je zarađuješ li previše ili premalo, oni će se čuditi i neće biti zadovoljni. Ili će ti dati savete kako bi se trebala ponašati sa svojim šefom, kako pametnije raspolagati novcem ili kakva ti osiguranja trebaju – i  sve kako bi bolje raspolagala novcem – jer, naravno, ti to ne znaš!

 

3. Svoje vaspitne mere 

 

Ruku na srce: glupo je kad tvoj junior sme kod bake i dede tri sata buljiti u videoigre te se trpati slatkišima. Međutim, u diskusiji sa svekrvom i svekrom – o odgajanju deteta – možeš samo izgubiti. U krajnjoj liniji, oni veruju da znaju kako odgajati pristojnog čoveka te imaju za to dokaz koji teško možeš oboriti: osobu pored koje spavaš svake noći! Razgovarati o odgajanju sa svekrvom i svekrom = jako tanak led.
 

4. Svoje političke stavove

 

Izbori nisu bez razloga tajni – ovo osnovno pravilo našeg političkog sastava služi samo i jedino za to da zaštiti naš odnos sa svekrvom i svekrom. Prihvati taj poklon i tako se ponašaj – nema razgovora o politici!

 



 

 

 

 


 

 

 

 

 

makonda-tracker