MINIMUM TRUDA — PUNO SREĆE

NE ZABORAVITE DA UŽIVATE U LJUBAVI! 10 sitnica kojima možete da uradite MNOGO za svoju vezu

0

Čak i u najsrećnijoj vezi uvek ima mesta za poboljšanje

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Za zdravu i srećnu vezu je najpre važno da se volite, ali i da stalno ulažete trud i konstantno se trudite jedno oko drugog.

 

Ako želite da poboljšate svoju vezu, evo šta treba da radite.

 

Fokusirajte se na prijateljstvo

 

Pored "hemije" među vama, važno je i da ima prijateljstva, u smislu da ste bliski i imate poverenja jedno u drugo. To će stvoriti blisku vezu među vama, što je dobra podloga za zdravu i srećnu vezu.

 

Budite romantični

 

Prisetite se nekih stvari sa početka veze kada ste se silno zabavljali i ponovite nešto od toga, barem povremeno. To će uneti dosta zabave u vaš odnos, a i to je važno za dugoročnu sreću.

 

Naučite da slušate

 

Svi vole da pored sebe imaju osobu koja ih istinski sluša. Zato stvarno slušajte šta vam partner govori, dajte mu/joj savet kada za to ima potrebe, zagrlite i poljubite, uverite ga/je da je sutra novi dan i da će sve biti u redu.

 

Slavite godišnjice

 

Jedan od najlepših načina da poboljšate svoju vezu je da slavite male momente u životu. Brak svakako nije „mali momenat“, ali poljubac, prvi sastanak i slično, jesu ti mali momenti.

 

Ideja je da provedete malo kvalitetnog vremena zajedno i prisetite se lepih uspomena.

 

Smejte se zajedno

 

Još jedna stvar koja je jako važna za vezu – humor. Ako vi i partner imate isti ili sličan smisao za humor, teško da će vam ikad biti dosadno i da ćete se udaljiti.

 

foto: Shutterstock

Cenite jedno drugo

 

Na početku veze svi primećuju mnogo više lepih i pozitivnih, nego onih drugih stvari kod partnera. Da biste poboljšali vaš odnos, fokusirajte se na vrline jedno drugog i cenite ih, podsetite se koliko ste srećni što imate jedno drugo.

 

Kuvajte zajedno

 

Možda o tome niste razmišljali, ali kuvanje je lep način da nekome pokažete da vam je stalo do njega/nje. Još je zabavnije ako na tome radite kao tim.

 

Budite optimistični

 

Ljudi prave greške koje je ponekad teško zaboraviti, ali trudite se da uvek budete pozitivni i zahvalni na svim lepim iskustvima. Podsetite se svih lepih zajedničkih trenutaka i nasmešite se.

 

Izađite na sastanak

 

Najbolji način da "oživite" svoju vezu je da povremeno izađete na sastanak, kao nekad. Takođe, i mali izlet može da pomogne, a poenta je da se zaista posvetite jedno drugom.

 

Kontrolišite svoj bes

 

Bes može da bude najveći neprijatelj vaše veze, može da vas natera da izgovorite nešto što i ne mislite i time ugrozi inače zdravu vezu za sekund. Zato je važno da naučite da kontrolišete svoj bes, da ostanete smireni. Pokušajte da svađe rešavate razgovorom, a ne svađama koje nikud ne vode.

 

 

makonda-tracker