umetničko delo

DA, dobro vidite! Ova OTKAČENA HALJINA je najlepša u Kanu ove godine! Slavna lepotica podsetila sve šta je suština mode

0

Kreativna, originalna, zanimljiva, uzbudljiva, uz snažan uticaj klasike... Sve ovo i još mnogo više je toaleta koju je Elsa Hosk ponela na Kanskom festivalu

Elsa Hosk na 76. Kanskom festivalu
Elsa Hosk na 76. Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Švedska manekenka Elsa Hosk, nekadašnji Viktorijin anđeo, jedna je od poznatih lepotica koje su ove godine gošće Kanskog festivala, a ona je u skladu s prilikom čuvala čist modni spektakl!


Popularna manekenka oduševljava u svim odevnim kombinacijama u kojima je viđena otkako je stigla u Kan, ali je nesumnjivo najsnažniji utisak ostavila na crvenom tepihu, i to na premijeri francuskog filma La Passion De Dodin Bouffant.


Švedska lepotica pojavila se, naime, u haljini balskog kroja koja izgleda kao da joj spada s tela, a u pitanju je svetloplava kreacija ispod koje je nude korset, inspirisan donjim vešom.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER


Elsa Hosk odabrala je vrlo romantičan model haljine koji naglašava grudi i njen uzan struk, zahvaljujući efektnim mašnicama, a toaleta je "pomerena" u stranu i sjajan izbor uz podignutu ili kraću kosu.

 

Manekenka je svoje izdanje u potpunila efektnom ogrlicom, i to modelom koji potpisuje Messika.

 

Elsa Hosk na 76. Kanskom festivalu u haljini brenda Viktor & Rolf
Elsa Hosk na 76. Kanskom festivalu u haljini brenda Viktor & Rolffoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
  • Avangardna kolekcija visoke mode kuće Viktor & Rolf


Ako vam je neobična haljina poznata, verovatno ste je primetili u januaru ove godine, kada je bila jedna od najinteresantnijih modnih vesti tokom Nedelje mode u Parizu. Originalnu toaletu potpisuje holandski avangardni brend Viktor & Rolf, koji je tada predstavio haute couture kolekciju bajkovitih toaleta inspirisanih stilom princeza – ali na neočekivan način, "obrnuvši ih" na sve moguće načine.


Naime, manekenke su pistom šetale noseći raskošne haljine od tila u svim pravcima, pored tela, ispred tela, obrnutu naopako, dijagonalno...

 

* Pogledajte kako je to izgledalo.

1 / 11 Foto: EPA-EFE/Mohammed Badra


Jedna od manekenki uopšte nije pokazala lice jer je nosila haljinu tako da joj njen donji deo iznad glave, druga je šetala pored haljine prikačene za kuk, treća je svoju nosila horizontalno položenu preko stomaka...


Spektakularna kolekcija nazvana je, inače, "Kapitalistički valcer u kasnoj fazi".

 

 

makonda-tracker