veličanstveno

Damski, kraljevski, maminim MODNIM STOPAMA: Tajne dijadema koje su Kejt Midlton i princeza Šarlot nosile na krunisanju

0

Ukrasi u obliku cvetnih latica koje su blistale na glavama princeza nisu stari komadi iz porodične riznice. Kejt, po svemu sudeći, pokreće novu tradiciju!

Kejt Midlton sa princezom Šarlot i princem Luijem na krunisanju kralja Čarlsa III
Kejt Midlton sa princezom Šarlot i princem Luijem na krunisanju kralja Čarlsa IIIfoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Britanska kraljevska porodica okupila se juče (sa izuzetkom vojvotkinje Megan, princa Arčija i princeze Lilibet od Saseksa) u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, gde je svečano krunisan kralj Čarls III.


U okviru ceremonije, njegov stariji sin i prestolonaslednik princ Vilijam zakleo se novom kralju na odanost i raznežio okupljene poljubivši oca u obraz, što je redak gest bliskosti u javnosti kada je reč o ovoj porodici.


Vilijama su u ovom važnom trenutku za britansku monarhiju podržavali njegovi najbliži – supruga Kejt Midlton, princeza od Velsa, i njihova deca Džordž, koji je služio kao paž, Šarlot i princ Lui.

 

Ovo je bio prvi put da princezu Kejt vidimo u ogrtaču, koji je ponela preko haljine modne kuće Alexander McQueen, brenda koji potpisuje i najefektniji deo stajlinga njene ćerke princeze Šarlot i nje.

 

1 / 9 Foto: EPA-EFE/Andy Rain

 

  • Šta su Kejt Midlton i princeza Šarlot nosile na krunisanju?

 

Navikli smo da članice britanske kraljevske porodice u bitnim svečanim momentima nose raskošne dijamantske tijare koje su generacijama u porodici, ali Kejt je ovog puta odabrala nešto drugačije za svoju ćerku i sebe i možda započela neku novu tradiciju.

 

Princeza Šarlot i princeza Kejt Midlton od Velsa
Princeza Šarlot i princeza Kejt Midlton od Velsafoto: James Whitehead/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, Kejt Midlton i princeza Šarlot nosile su dijademe koje su po meri za njih dizajnirali modna kuća Alexander McQueen i modistkinja Džes Kolet. Oba aksesoara izrađena su od srebrnih poluga i kristala, sa srebrnim nitima i trodimenzionalnim vezom.

 

U pitanju su komadi koji izgledaju kao krune od cveća, vrlo su sličnog dizajna, s tim što je Šarlotina dijadema nešto decentnija.

 

Princeza Šarlot od Velsa
Princeza Šarlot od Velsafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kao i majka, osmogodišnja princeza je nosila belu haljinu i plašt od svilenog krep-satena boje slonovače, koji potpisuje Alexander McQueen, potvrdila je Bakingemska palata.

 

 

makonda-tracker