pristupačna i šik

Ne ulazite u maj bez nje! Ovo je JEDINA haljina koja stoji svakoj ženi – imala 55 ili 105 kilograma

0

Ne samo što će vam ovaj model haljine stajati kao saliven bez obzira na figuru nego možete da ga nosite s patikama, espadrilama, baletankama, tankim štiklama, čizmicama...

Điđi Hadid često nosi košulja-haljine
Điđi Hadid često nosi košulja-haljinefoto: Kristin Callahan / INSTAR Images / Profimedia

Moda je raznovrsna i bogata, ali nije uvek lako naći univerzalni komad odeće, koji pristaje baš svakome, bez obzira na tip građe, kilograme, obuću koju uglavnom nosite, stil koji preferirate...


Međutim, postoji jedan model haljine koji se pokazao baš ovakvim, a to je – košulja-haljina, vanvremenski trend i kraljica modne praktičnosti!


Košulja-haljina je udobna, vrlo praktična, a ukoliko inače niste ljubiteljka haljina i sukanja i ne osećate se prijatno i samopouzdano u njima, sve što je potrebno jeste da odaberete varijantu do gležnjeva.

 

S obzirom na to kako izgleda u gornjem delu: s kragnicom i dugmićima, ova haljina je sjajan način da se postignu elegancija i sofisticiran izgled u svakoj situaciji.

 

Pogledajte u galeriji neke košulja-haljine koje su nosile poznate devojke

 

1 / 6 Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia


Ovaj model posebno je popularan jer se uglavnom dizajnira u A-kroju, što je proveren način da vizuelni sakrijete eventualni višak u predelu struka, stomaka i kukova, a moćan je trik i za "dodavanje" oblina ukoliko ih nemate. Tako svaku figuru čine zavodljivijom, a odlično se uklapaju u svaki stil i sa svakim tipom obuće.

 

  • Istorijat košulje-haljine


Košulja-haljine su proteklih godina među vodećim trendovima, ali one nisu modna novina!

 


Bile su popularne još tokom pedesetih godina prošlog veka, kada je modna kuća Christian Dior nakon Drugog svetskog rata lansirala tzv. novi look u couture dizajnu.

 

Kolekcijama su dominirale rakošne haljine, koje su uglavnom pridržavale krinoline, a njihove gornji deo činile su – košulje.

 


Često su imale kragnu oštrih ivica ili rukave do laktova s manžetnama.
Tih godina su sepojavile i neformalne verije košulja-haljine, napravljene od pamuka, koje su dominirale ženskim ormanima, a dizajneri poput En Fogarti postali su čuveni po svojim viđenjima ovakvog stila.

 


Vremenom, košulja-haljina se menjala, pa je danas viđamo kao produženu košulju koliko i kao komad A-kroja i s primetnom suknjom, ali u svakom slučaju je vrlo popularna.

 

 

makonda-tracker