dopada li se vama?

Probala je 100 VENČANICA, a onda je ugledala ovu: Haljina o kojoj VOG nije štedeo reči je sva inspiracija koja vam treba

0

Venčana haljina o kojoj se najviše priča ovih dana je tako jednostavna i otmena, a priča o tome kako je otkrivena vrlo je zanimljiva

Venčanica je jedna od najvažnijih stavki svakog venčanja
Venčanica je jedna od najvažnijih stavki svakog venčanjafoto: SunKids, Shutterstock

Sezona venčanja počinje, pa se u fokus modnih magazina i portala vraćaju – venčanice. Što se tiče časopisa Vogue, nema dileme koja je najposebnija koju smo videli u poslednje vreme.


Amerikanka Hana Dramond Hej i njen partner Tomas Hej zajedno su još od 2015. godine, kada su se upoznali preko jedne aplikacije za dopisivanje. Vrlo brzo su se zaljubili i stupili u vezu, a osam godina kasnije došao je trenutak za ulazak u brak.


Par je dugo zamišljao svoje venčanje i isplanirali su svaki detalj: "da" će reći u prirodi, nadomak francuskog grada Tuluza, okruženi svojim najmilijima i neće štedeti ni cent. Sve su već jasno videli u svojoj mašti osim jedne vrlo važne stavke – venčanice.

 


Hana je, iako se udala u zamku Šato Nudo, želela da njeno venčanje bude spoj rustičnog i otmenog, a opet vrlo opušteno. U skladu s tim trebalo je da bude i venčanica, ali kako pronaći venčanu haljinu koja je prava mera svega za čim je Hana tragala?

 

Kako je ona otkrila za Vogue, probala je više od sto venčanica, a datum venčanja se bližio.

 


Konačno sam došla do brenda sa sedištem u Njujorku, a posle višenedeljenog prepravljanja haljine koju sam odabrala, shvatila sam da mi ne stoji dobro. Znala sam da mi treba nova, ali sam imala samo još dve sedmice do venčanja – ispričala je Hana.


Pošto je znala da jedan butik modne kuće Vivienne Westwood izrađuje venčanice po narudžbini, otišla je da se raspita imaju li neku spremnu haljinu koju bi ona mogla da iskoristi.

 


– Osoblje mi je donelo fantastičnu venčanicu u mojoj veličinih, jednu od onih test-modela koja bi im pre nekoliko godina stajala u arhivi. Kad sam je obukla, stajala mi je kao salivena! Činila mi se savršenom za venčanje! To što sam je pronašla bilo je pravo čudo – ispričala je Hana u dahu.


Kako je istakla, kupila ju je istog dana i u dizajn unela minimalne izmene.


Želela sam "prelaznu" venčanicu i dopalo mi se što sam tokom ceremonije uz nju mogla da nosim čipkasti ogrtač, a potom da ga skinem na večernjoj proslavi – istakla je Hana.

 


Dopada li se vama njena venčanica?

 

 

 

makonda-tracker