vredna 30 miliona evra

128-karatni žuti dijamant pre nje je nosila Odri Hepbern: Ogrlica koja je postala NAJSKUPLJI NAKIT u istoriji Oskara

0

Svi su gledali u Lejdi Gagu kada se na crvenom tepihu 2019. godine pojavila sa ovim komadom nakita.

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Pevačica i glumica Lejdi Gaga se pobrinula da sve oči budu uprte u nju na dodeli Oskara 2019. godine.

 

Te godine je osvojila Oskara za pesmu "Shalow" koju je zajedno sa Bredlijem Kuperom otpevala u filmu "Zvezda je rođena" u kojem je tumačila glavnu ulogu.

 

Osim toga, Lejdi Gaga je ove godine na dodeli Oskara ponela još jednu laskavu titulu. I to sve zahvaljujući ogrlici koju je nosila.

 

Ona je za ovu priliku ovukla gracioznu, balsku crnu haljinu sa tankim bretelama i belim dugačkim rukavicama, a komad nakita koji je ponela je još više dobio na značaju.

 

Lejdi Gaga je tada ponela ogrlicu brenda "Tiffany & Co" vrednu više od 30 miliona dolara.

 

Žuti dijamant od 128 karata je poslednji nosila Odri Hepbern tokom slikanja za promotivne fotografije za film "Doručak kod Tifanija" 1961.godine.

 

Dragoceni kamen je prvi put otkrio u Južnoj Africi pre više od 140 godina osnivač Tifanija Čarls Luis Tifani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Dok je Gagina verzija ogrlice izgledala drugačije, budući da je postavljena u novi dizajn, sam centralni kamen je ostao isti.

 

- Lejdi Gaga je ultimativni kreator, inovator i kršilac pravila, i oduševljen sam što će nositi legendarni Tifani dijamant na crvenom tepihu prvi put otkako je otkriven pre 141 godinu- rekao je glavni umetnički direktor Tifanija Rid Krakof tada, preneo je People.

 

Osim Hepburn, jedina druga osoba koja je nosila ovaj vredan komad bila je britanska borkinja za zaštitu morala Meri Vajthaus koja ga je debitovala na Tifani balu 1957. u Njuportu u Roud Ajlendu. 
 

 

makonda-tracker