haljina koja je ostavila pečat

4 MILIONA dolara luksuza i elegancije: Najskuplja OSKAROVSKA haljina oličenje je čistog glamura — i nezaboravnog peha

0

Dodela Oskara 2013. godine biće upamćena po mnogo čemu, ali možda najviše — po Dženifer Lorens.

foto: EPA /  PAUL BUCK
foto: EPA / PAUL BUCK

Prelepa glumica, koja se nedavno porodila, očarala je svet na ovoj prestižnoj dodeli nagrada najskupljom haljinom za dodelu Oskara svih vremena! U pitanju je Diorova haljina, a ne čudi što ju je baš Dženifer nosila jer je bila zaštitno lice ove luksuzne modne kuće te godine.

 

Dženifer je te 2013. godine osvojila Oskara u kategorili za najbolju glumicu, i to za ulogu u filmu Silver Linings Playbook, gde joj je partner bio Bredli Kuper.

 

I baš tada obukla je nezaboravno modno izdanje, vredno četiri miliona dolara, oličenje čistog glamura i sofisticiranosti. Dženifer je izjavila svojevremeno da nije htela nikakave upečatljive modne dodatke kako bi njena haljina bila u prvom planu. Zanimljivo je i to da je ovo skupo remek-delo isprobala — samo jednom!

 

U pitanju je delo Rafa Simonsa, koji je za Dior dizajnirao nežnoružičasti model bez rukava i bretela i sa karakteričnom voluminoznom suknjom, koja, koliko je lepa, toliko je glumici napravila problem. 

 

1 / 5 Foto: EPA / PAUL BUCK

 

Podsetimo, Dženifer je doživela nezgodu kada je zapela za svoju haljini i pala na stepenicama preuzimajući svog Oskara, a mnogi smatraju da je baš taj pad podigao vrednost haljine.

 

Inače, druga najskuplja oskarovska haljina bila je haljina Nikol Kidman sa dodele Oskara 1997. godine, čuveni model kome su se rugali, a onda je promenio tok mode.

 

 

makonda-tracker