(FOTO)

Danas ih nose kao KRUNU savršenog stila: Priča o cipelama ledi Di kojima je gazila stroga pravila i sledila snove

0

Princeza Dajana je u mnogo čemu bila prva, postavljala je nove trendove i suprotstavljala se pravilima i tradiciji.

foto: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Mike Forster/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

U tom modelu je princeza Dajana stigla na Labudovo jezero, a danas su one najpopularnije na svetu i jedan od glavnih odabira svetskih diva.

 

Danas ne postoji žena koja nije zaljubljena u bar jedan model Jimmi Choo cipela.

 

Princeza Dajana ih je vinula u visine kada se pojavila u svetloplavim satenskim sandalama uz blistavu mini haljinu Catherine Walker i tako stigla na balet Labudovo jezero u Rojal Albert Hol u junu 1997.

 

- Zaista je za nas tada sve krenulo - rekla je jednom kreativna direktorka ovog brenda.

Model „slingback“ sa kaišićem iznad pete je predstavljao hrabriji izbor za Dajanu, koja je uspostavila blisko prijateljstvo sa Čuom nakon što je počeo da dizajnira cipele za nju početkom 90-ih. Tada on je počeo da je posećuje u njenoj kući u Kensingtonskoj palati (malezijski dizajner cipela je kasnije napustio brend 2001).

 

Ovaj model je bio specijalno napravljen tako da odgovara i nijansi haljine koju je princeza odabrala.

 

- Ovo je bilo uobičajeno 90-ih, ako ste radili sa nekim modnim dizajnerom, vaše cipele su se savršeno slagale uz njegovu kreaciju - objasnila je kreativna direktorka, piše Nova.

 

Princeza Dajana
foto: James McCauley / Capital pictures / Profimedia

- Dajana je uvek odlično balansirala svoj izgled, uzimajući u obzir sve detalje – ako je izgledala smelije, obuća je morala biti prefinjenija. Kada bi joj haljina bila jednostavna, dodala bi neki detalj na svoju obuću ili detalje.

 

Visina štikle takođe se povećavala tokom godina kako je sticala samopouzdanje (baš kada je i njen izbor nakita postao hrabriji). Danas, baš kao i tih godina, ovakav model je jedan od najpopularnijih, a to važi za sve što je nosila ledi Di, žena koja je bila dosta izvan svog vremena.

 

 

makonda-tracker