od tepiha do haljina

Nije za stidljive, neustrašiva je i MOĆNA: Nabavite SVE u ovoj boji – od nje neće biti modernije u 2023!

3

Tokom naredne godine, modom će dominirati ova nijansa, koja će biti popularna i u uređenju doma

foto: andersphoto/Shutterstock
foto: andersphoto/Shutterstock

Čuveni Institut za boje Pantone, vodeći svetski autoritet u oblasti boja, svake godine predviđa koje će boje i nijanse dominirati u narednom periodu, kako u pogledu odeće i šminke, tako i kada je reč o enterijeru i dizajnu uopšte.


Obično nas iznenadi kada u decembru najavi hit boju za narednu godinu, ali ovog puta Pantone-ov izbor nije šok – Barbiecore groznica je očigledna u svetu mode!


Kako Institut za boje ističe, boja 2023. biće Viva Magenta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)


U pitanju je još intenzivnija, živahnija i vibrantnija nijansa magente, koja se najbolje opisuje kao spoj crvenkastoljubičaste ili purpurnocrvene, ako pitate nas, a Pantone kaže da je Viva Magenta "grimiznocrveni ton koji predstavlja ravnotežu između toplog i hladnog" i dodaje da je ona hibridna nijansa koja simboliše naše postojanje u fizičkom i digitalnom svetu istovremeno.

 

Magenta, Pink, Barbi
foto: andersphoto/shutterstock


Ona je asertivna, ali ne i agresivna, mi to zovemo pesnicom u somotskoj rukavici. Ovo je hrabra i neustrašiva nijansa crvene koja zrači snagom i živahnošću. Toliko je bujna da zapravo promoviše optimizam i radost – kaže Lori Presman, potpredsednica Instituta Pantone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

Ona dodaje i da Viva Magenta održava bunotivnički duh, moćna je i podstiče eksperimentisanje i samoizražavanje bez limita.


Električne nijanse ružičaste su, inače, već godinu dana napravile pravu pomamu među trendseterkama, u okviru trenda Barbiecore, koji viđamo i u svakodnevnim kombinacijama, i na crvenom tepihu, i u dizajnu enterijera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

Zato ne čudi što je Pantone prepoznao koliko smo zaljubljeni u najefektnije nijanse ružičaste, a mi vam poručujemo – dajte mašti na volju i uplovite u svoj Barbi svet.

 

 

makonda-tracker