čist luksuz

Deo je Hermès SVETOG TROJSTVA: Jelisaveta Orašanin ima torbicu zbog čije cene će vam trebati šećer i voda

0

Pravi modni klasik i jedna od najređih tašnica na svetu, ovaj model koji se našao na ramenu srpske glumice je važan delić modne istorije

foto: Instagram / Jagodenamagli
foto: Instagram / Jagodenamagli

Popularna srpska glumica Jelisaveta Orašanin Teodosić ovih dana boravi u rodnom Beogradu, a sunčan dan je odlučila da iskoristi za šetnju svojim Dorćolom.


Zvezda serije "Vojna akademija" razgledala je knjige tom prilikom, a za ležerni izlazak je odabrala autfit sastavljen od laganog mantila, cutout majice crne boje i svetlih farmerki.

 

Ovaj udoban stajling Jelisaveta je upotpunila komadom koji definitivno ne spada u domen svakidašnjeg i jednostavnog kada je moda u pitanju – jednom od najređih i najnedostupnijih torbica na planeti.

 

Jelisaveta Orašanin, Jelisaveta Orašanin Teodosić
foto: Instagram / Jagodenamagli

Lepa glumica je kao crossbody tašnu nosila Constance, model modne kuće Hermès. Maison de Luxe navodi da Constance košta između 46.500 i 44.999 dolara, iako su dostupne jeftinije i vintidž varijante.


Constance je treći model Svetog trojstva brenda Hermès, koji čine još torbice Hermès Birkin i Hermès Kelly. Iako je tek treća u hijerarhiji ovih kultnih tašni, ona je i sama skupocena i veoma je teško doći do nje jer spada u najređe na planeti.


Ova neobična torbica nastala je još 1959. godine, kada je privođena kraju prva decenija uspešnog rada Roberta Dime-Ermea. Katrin Šaje, jedna od dizajnerki slavnog brenda, upravo je donela na svet svoje peto dete, devojčicu po imenu Konstans.

 

U čast svojoj ćerki, kreatorka je rešila da nazove jedan od novijih dizajna po njoj – nedavno osmišjenu torbicu s preklopom, podesivim kaišem i masivnim monogramom na sredini modela. Tarko je rođena Hermès Constance.

 


Već u prvim godinama, ovaj model je postigao ogroman uspeh i našao se na ramenima mnogih trendseterki, uključujući tadašnju prvu damu Amerike Žaklinu Kenedi. Uskoro su se pojavile različite varijante, izrađene od raznih materijala, u više boja i za različite stilove.


Srpsku glumicu Jelisavetu Orašanin Teodosić oduševio je model od krokodilske kože i crne boje, koji se smatra pravim klasikom, i to varijanta manjih dimenzija, širine od 18 centimetara.

 

 

 

makonda-tracker