modna katastrofa

DA LI BISTE OBULI OVAKO NEŠTO? Najružnije papuče na svetu koštaju 76.000 dolara, a prave se od kože "birkinki" (ANKETA)

0

Možda nisu tako besmislene kao skupocene pocepane čarape, blatnjave farmerke i rupičasti džemper, ali svakako je mnogima nejasno zašto su popularne...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mislili ste da nam je modni svet priredio sva moguća iznenađenja? Prevarili ste se!


Bruklinska kompanija MSCHF, koja je do sad privukla pažnju brojnim neobičnim proizvodima, lansirala je sandale pod nazivom Birkinstock, koje su navodno napravljene od kože čuvenih torbi Birkin modne kuće Hermès. Ipak, oni nisu zatražili dozvolu ni od ovog brenda niti od kuće Birkenstock, čiji su čuveni dizajn udobnih papuča iskoristili, piše The Fashion Law.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MSCHF (@mschf)


Cena ovih papuča kreće se između 34.000 i 76.000 dolara, a kompanija MSCHF tvrdi da su od kože noja, dve vrste krokodilske kože i od kože Taurillon Clemence koja je predstavljena tek 1980. godine i od nje se često prave birkinke. I samo pakovanje u kojem se prodaju papuče privuklo je mnogo pažnje jer je vrlo slično narandžostoj kutiji po kojoj je Hermès prepoznatljiv, a navodno sadrži i maramu ovog brenda.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

Modni portali nisu oduševljeni ovakvim kopiranjem, a zaljubljenice u modu su podeljene: neke su oduševljene idejom, neke kažu da ih ne bi obule ni u ludilu.

 

 

 

makonda-tracker