baš sve što vam treba

I vaša baka i vaš dečko biće oduševljeni! Ova LETNJA HALJINA je nešto bez čega ne smete da zakoračite u sunčani jul

0

Želite da vam bude prijatno na 30+ °C, da nosite najlaganiju moguću odeću, da vam koža diše, a da ipak budete šik? Ovo je najbolji način!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svakog leta vraćaju nam se manje-više isti trendovi, a tu je i jedan koji je dugo bio zaboravljen, a proteklih godina je među omiljenima zaljubljenicama u modu
Inspirisan modom sedamdesetih, pun letnjeg duha, uz bezbroj mogućnosti i varijacija, hekleraj nam se već dve godine vraća uz veliki bum!


S vremena na vreme proteklih decenija heklani komadi bili su in i out, a već dve sezone oni su apsolutni must have. Sve češće osvrtanje na modne trendove iz prošlosti donelo nam je mnogo motiva, materijala i krojeva zbog kojih uzdišemo dok gledamo stare filmove i fotografije svojih mama i baka, a heklane haljine su definitivno među njima.

 

U pitanju su komadi potekli iz boho stila, za koja pravila gotovo da ne postoje, pa ih ima u bezbroj verzija.


Mogućnosti su razne: prave se haljine s ukrasnim metalik šljokicama i nitnama namenjene noćnim izlascima, potom jednostavne jednobojne u mini, midi i maksi varijantama, a šik efekat postiže se modelima s bretelama ili koji se vezuju iza vrata i naglašavaju ramena. Rijana se tako prošle godine opredelila za ovaj poslednji model, i to vrlo kratak, a kombinovala ga je sa sandalama italijnske modne kuće Bottega Veneta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)


I topovi izrađeni na ovaj način sve su popularniji, a Kajli Džener je jednom prilikom ponela jedan vrlo upečatljiv, koji bi u tanjoj varijanti i uz laganiju odevnu kombinaciju izgledao vrlo efektno tokom leta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)


Obično su bele i kratke, a slavne dame nosile su ih na plaži, tokom šetnje, pa čak i na crvenom tepihu. Setimo se samo nesvakidašnje mini-haljine Dženifer Koneli, u kojoj se pojavila na premijeri filma "Borbeni anđeo" 2019. godine!

 

Dženifer Koneli, Heklana haljina
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Međutim, još više retro i efektni jesu raznobojni modeli, kao savršen trik koji svakodnevni stil čini razigranijim, zabavnijim i šarenijim.

 

1 / 8 Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Na plaži, na jutarnjoj kafi, noćnom provodu, dejtu... Za koju god priliku da odaberete ovakvu haljinu ili makar krop-top, nećete pogrešiti.

 

 

makonda-tracker