SVI JEDVA ČEKAJU

Film "Nije loše biti čovek" je odraz jednog vremena: Evo kako su glumci opisali svoje uloge (FOTO)

0

Branka Katić, Lena Kovačević, Vojin Ćetković, Andrija Milošević s ponosom su bili deo ovakvog projekta.

foto: Dunja Dopsaj
foto: Dunja Dopsaj

Novo filmsko ostvarenje Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" veoma je zaintrigirao ljubitelje domaće kinematografije, a na današnjoj konferenciji za medije celokupna ekipa je istakla prve utiske i očekivanja.

 

Lena Kovačević, koja u filmu tumači ulogu pevačice Izabele, govorila je o svojim utiscima o ovom ostvarenju:

 

— Čini mi se da sam gledala film već deseti put. Toliko mi se sviđa što svaki put čujem nešto novo, vidim nešto novo, i uživam u njihovoj glumi. Zaista je bilo divno raditi u ovo poprilično strašno vreme.

 

foto: Dunja Dopsaj

Glumica Branka Katić u filmu tumači rolu Ane, supruge glavnog junaka Milana, o radu sa Dušanom Kovačevićem i glumačkom ekipom rekla je:

 

—  Čast i zadovoljstvo je imati priliku da radiš po scenariju Duška Kovačevića, pa još i u njegovoj režiji. Lepo smo se družili na snimanju. Imali smo tu privilegiju da budemo sa Lanetom Gutovićem, koji je odigrao malu ali divnu ulogu. Moja uloga u filmu je možda nekako najnormalnija, od svih likova. Imali smo priliku sa Duškovim tekstom da nađemo momente, da vezemo sitan vez.

 

Andrija Milošević će se gledaocima predstaviti u ulozi negativca Mome Mraka, a o svom iskustvu rada na filmu “Nije loše biti čovek”istakao je:

 

“Presrećan sam što sam radio sa ovom fenomenalnom ekipom sjajnih glumačkih zvezda, a posebno sa Duškom. Na neki način meni je ovo nagrada za moj dosadašnji rad. Za mene je ova uloga bila nešto stvarno specifično. Pratio sam Duška sve vreme, bukvalno svaki njegov gest i pokušavao da uhvatim sve nijanse“.

 

Nosilac glavne uloge profesora klavira Milana, Vojin Ćetković govorio je o svojim glumačkim izazovima na ovom filmu:

 

foto: Dunja Dopsaj

 

—  Pre svega, veliki je izazov bio izgovoriti rečenice koje sam pisao ne znajući za Duškov scenario. On je pročitao neki moji intervju, nešto što sam pisao i što je bilo jako lično. Kada sam video njegov scenario, te rečenice su bile skoro iste kao one što sam ih ja pisao. Tako da je bilo teško, jer sam ovaj scenario i ovu priču shvatio vrlo lično”. O radu sa glumačkom ekipom na filmu, Ćetković je dodao: “Teško je skupiti glumce moje generacije, svi su negde drugde osim ovde. Kad god vidim nekoga ko je moj vršnjak, to mi izazove posebnu vrstu emocije. Drago mi je što cela ta, moja generacija, nosi ovakav film.

 

U filmu “Nije loše biti čovek” radnja prati Milana (Vojin Ćetković), profesora klavira, pet godina nakon što je pod nerazjašnjenim okolnostima nestao njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić). Milan odlučuje da konačno sazna šta se dogodilo sa Belim i razreši ovu misteriju. Ne nalazeći razumevanje i podršku kod porodice i prijatelja, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

 

foto: Dunja Dopsaj

 

Uz Vojina Ćetkovića i Gordana Kičiča, renomiranu ekipu glumaca čine Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker