vredi li toliko?

Od cene će vam se zavrteti u glavi: Melanija prodaje šešir koji je podigao modni svet na noge 2018. godine

2

Nekadašnja prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp odlučila je da proda dva predmeta koji su godinama u njenom vlasništvu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Melanija Tramp, supruga američkog biznismena i bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, prodaće na aukciji tri vredna predmeta, saopštio je njen PR tim.


Prvi od njih je beli šešir koji je Melanija nosila u Beloj kući 2018. godine, na prijemu koji su Tramp i ona upriličili predsedniku Francuske Emanuelu Makronu i njegovoj supruzi Brižit.

 

Njega je dizajnirao Erv Pijer, lični stilista bivše prve dame, kako bi Melanija imala upečatljiv aksesoar uz beli komplet modne kuće Michael Kors od krepa sastavljen od sakoa i suknje čija je cena iznosila čak 2.195 dolara.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Ona je potpisala ovaj šešir, a početna scena na aukciji iznosiće 250.000 dolara. Zanimljivo, ponude će biti prihvaćene isključivo putem SOL-a, koji je oblik kriptovalute, a ovo je prvi put da se neka (bivša) američka prva dama upustila u takvu "avanturu".


Pored šešira, Melanija Tramp prodaje i naći i akvarel francuskog umetnika Mark-Antana Kulona, kao i neimenovano "ekskluzivno digitalno umetničko delo".


U saopštenju je naglašeno da će Melanija deo prihoda od prodaje ovih predmeta odvojiti za inicijativu koja je deo programa Be Best, koju je Trampova supruga osnovala dok je bila prva dama, ali nije naglašeno koji je deo, odnosno procenat, u pitanju.

 


 

makonda-tracker