princeze iz bajke

Za KANSKI FESTIVAL, inauguraciju ili GLAM INSTAGRAM: 3 Schiaparelli haljine koje ove godine pomeraju granice visoke mode

0

Od Lejdi Gage, preko Bele Hadid, do Adel... Tri slavne dive ponele su haljine o kojima će se pričati godinama!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Za mene dizajniranje haljina nije profesija, već umetnost"

 

Duh mode 20. veka svakako je oplemenila i obogatila Elsa Skajapareli. Njena inovatnost, mašta i revolucionarna vizija uneli su kreativnost u umetnost, sportsku modu, Haute Couture, mirise...

 

 

Danas, u 21. veku, Maison Schiaparelli čuva svoje nasleđe, a ženama nudi hrabar i ujedno vanvremenski stil. Umetnički direktor Skjaparelija danas je Danijel Rouzberikoji je to mesto preuzeo nakon odlaska Bertrana Gijona 2019. godine, a njegovi Skajapareli dizajni ove godine oduševili su modne znalce, ali i poznate dame koje su ih ponele!

 

Prvu haljinu nosila je Lejdi Gaga na predsedničkoj inauguraciji Džoa Bajdena u Vašingtonu. Osim svojim performansom, Gaga je predstavila i modni dramatični look, o kome se i danas priča, a kao da je bio i svojevrsna najava promene njenog stila (koja je potpuno usledila nakon što je odglumila Patriciju Ređijani u filmu o porodici Guči).

 

Teget kašmir, voluminozna crvena suknja od svile, glomazni broš u obliku golubice, što simbolizuje mir... Ova Skjapareli kreacija bila je jedna od najzapaženijih i najkomentarisanijih tog dana, ali i kasnijih meseci koji su usledili.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Prava drama na crvenom tepihu dogodila se sa pojavom Bele Hadid na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu. Jedna od najpopularnijih žena sveta nosila je avangardnu haljinu iz jesenje kolekcije Schiaparelli Haute Couture za 2021. U pitanju je vunena haljina sa dugim puf rukavima i potpuno otvorenim dekolteom koji otkriva grudi, ali uz nju, tako prikladno, ide i zlatna ogrlica, koju takođe potpisuje Schiaparelli Haute Couture, u obliku ljudskih pluća.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Poslednja u nizu jeste pevačica Adel. Ona je ovog vikenda obelodanila da je u ljubavnoj vezi sa Ričem Poloma to je učinila putem Instagrama, obučena kao filmska diva!

 

Adel kao da je stigla iz Holivuda u crnoj Skjapareli haljini sa puf detaljem koji liči na beli oblak na njenim ramenima. Jednostavan, a suptilan glamur, elegantan kroj koji ističe liniju tela, i uz sve to nakit koji objedinjuje zlato i bisere... Adel je svoju vezu otkrila na način na kome bi joj pozavidela i Dženifer Lopez!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)

 

Koja haljina vam je najlepša?

 

 

makonda-tracker