premijera "paralelnih majki"

Crno-bela DOMINACIJA koja garantuje GLAMUR: Ove haljine su obeležile otvaranje 78. Venecijanskog festivala

0

U Veneciji je sinoć otvoren Međunarodni filmski festival, a neka od najvećih imena svetskog šou-biznisa prošetala su crvenim tepihom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sinoć je, premijerom filma Pedra Almodovara "Paralelne majke", otvoreno 78. izdanje Mostre!


Dani virtuelnih festivala i mahanja slavnih u pidžamama iz topline njihovih domova definitivno su iza nas, a poznate dame jedva su dočekale da se vrate na crveni tepih ― i briljirale!

 


Projekciji novog Almdovarovog filma, koji se u glavnom programu takmiči za Zlatnog lava s još 20 ostvarenja, prisustvovao je veliki broj slavnih, koji su morali da imaju negativan nalaz testa na kovid, potvrdu o vakcinaciji ili da su nedavno preležali virus korona. Najviše pažnje privukle su zvezde večeri ― "majke" Pabla Almodovara ― Penelope Kruz i Milena Smit, koje su izgledale zanosno u crno-belim haljinama, a za crnu su se odlučile još manekenke Barbara Palvin, Madisin Rijan, Georgina Rodrigez i Sara Sampajo, glumice Amira Kazar i Sara Gadon, dok su belim haljinama crvenim tepihom prošetaleb belgijska glumica Viržini Efira, italijanska glumica i ovogodišnja "kuma" Festivala Serena Rosi, modna urednica Ana delo Ruso... Tako su crna i bela boja dominirale, ali nije bilo ni malo slavnih dama koje su poželele i bojom odeće da skrenu pažnju na sebe, pa smo videli nekoliko efektnih modele u jarkim nijansama ― brazilska lepotica Adrijana Lima, koja je ovom prilikom pokazala novog dečka, izgledala je očaravajuće u crvenoj toaleti, dok je predivna italijanska manekenka Bjanka Balti odabrala upečatljivu balsku haljinu žute boje.


Kako je to sve izgledalo, obavezno pogledajte u našoj galeriji.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Film "Paralelne majke" Pedra Almodovara donosi nam priču o dvema žena potpuno različite pozadine koje, u specifičnim okolnostima, donose na svet devojčice. Starija od njih, koju igra Penelope Kruz, srećna je što je ostala u drugom stanju, dok je mlađa, u čijoj je ulozi Milena Smit, uplašena adolescentkinja puna kajanja. Obe su slobodne, obe treba da se porode u istoj bolnici, a u trenucima pre nego što rode svoje ćerke one se zbližavaju, a veza koja pri tome nastaje zauvek će promeniti njihove živote. Variety je opisao ovo ostvarenje kao "intenzivnu dramu", koja nam predstavlja nesavršene novopečene majke i njihovu decu.


S "Paralelnim majkama" vraćam se u ženski univerzum, u majčinstvo, u porodicu ― istakao Almodovar. ― Pričam o važnosti predaka i potomaka. O neizbežnoj prisutnosti sećanja. Ima u mojoj filmografiji mnogo majki, a one koje su deo ove priče su vrlo različite.


Inače, nakon sinoćne premijere ovog ostvarenja, novinar magazina Time opisao je izvođenjee Penelope Kruz kao najbolje u njenoj karijeri.

makonda-tracker