hoćete li ih pogledati?

Pedro Almodovar i Penelope Kruz su bili ZVEZDE PRVE VEČERI: 5 filmova od kojih se NAJVIŠE očekuje na 78. Mostri

0

Počeo je 78. Međunarodni filmski festival u Veneciji, a filmska kritika najviše očekuje od ovih 5 filmova!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji očekuju nas brojna ostvarenja, slavna glumačka i rediteljska imena, a u trci za prestižnog Zlatnog lava boriće se 21 film.

 

Ipak, u velikoj konkurenciji kritika je izdvojila 5 filmova od kojih se najviše očekuje. Noćas je održana premijera filma Pedra Almodovara Madres Paralelas, u kome glavnu ulogu igra njegova muza Penelope Kruz. Almodovar do sada nije ostvario veće uspehe u Veneciji.

 

Madres Paralelas, Paralelne majke, Pedro Almodovar i Penelope Kruz, Pedro Almodovar, Penelope Kruz
foto: Profimedia

1. Madres Paralelas (Paralelne majke)

 

Saradnja Almodovara i Penelope Kruz donosi nam savremenu melodramu koja se odnosi na temu koja je ovom reditelju uvek draga: majčinstvo. Putevi dveju žena susreću se u porodillištu u Madridu, dok se njihovi životi vežu jednom tajnom...

 

2. The Hand of God (Ruka Boga)

 

Reditelj Paolo Sorentino vraća nas u osamdesete godine prošlog veka, vraća se sopstvenim korenima i svojoj mladosti — od uzbuđenja što je Dijego Maradona potpisao da igra za Napoli, preko radosti i tuge porodičnog života, do magije bioskopa koja ga je profesionalno oblikovala.

 

Anja Tejlor Džoj, Poslednja noć u Sohou
foto: Profimedia

3. Last Night in Soho (Poslednja noć u Sohou)

 

Edgar Rajt donosi psihološki triler sa tamnom stranom nostalgije i putovanjem kroz vreme, kada modna dizajnerka putuje natrag u London šezdesetih godina. Glume Anja Tejlor-Džoj, Terens Stamp, ali i Dajana Rig, kojoj je ovo bila poslednja uloga.

 

4. The Power of the Dog (Moć psa)

 

Montana 1925, potisnuta seksualnost, problem muškosti... Ovo je ostvarenje Džejn Kampion, a u pitanju je adaptacija novele Tomasa Sevidža iz 1967. Glume Benedikt Kamberbač i Džesi Plemons, kao bogata braća rančeri, kao i Kirsten Danst i Kodi Smit-Mekfi, kao udovica i njen sin koji im narušavaju životnu ravnotežu.

 

Kristen Stjuart, Spenser, Film Spenser, Princeza Dajana
foto: Profimedia

5. Spenser (Spenser)

 

Javna ličnost koja je postala ikona: princeza Dajana, uhvaćena u momentu istine i teške odluke da zatraži slobodu od zatvora koji je za nju predstavljao njen brak. Rwžiju potpisuje Pablo Larajn, a u ulozi voljene ledi Di našla se Kristen Stjuart.

 

 

makonda-tracker