vredi probati

Spojite široke komade i izgledajte zanosno: Donosimo vam savete za EFEKTNO kombinovanje oversize garderobe

0

Oversize ili široka garderoba potpuno će vam promeniti stil, a u isto vreme i sakriti nesavršenosti, ukoliko ih dobro kombinujete

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Modni trendovi se svakodnevno menjaju, dolaze jedni, a odlaze druge, a neki ostaju da traju u vremenu, ako ne u kontinuitetu, onda u naletima. 

 

Novi narastajući trend ogleda se u oversize garderobi koja se sve više uvlači u ormare zaljubljenika u modu. Dakle, ovakav tip odeće zahvalan je jer zapravo nikada nećete promašiti svoj konfekcijski broj, da li kupovinu vršili u prodavnicama ili onlajn. Tu se upravo ogleda jedna od prednosti ovakvog kroja.

 

Neki poznavaoci mode, smatraju da široku garderobu treba da izbegavaju osobe sa viškom kilograma, što može i biti istinito jer ih ovakvi krojevi mogu još više širiti, ali ne mora da bude tako. Najbolje bi ovakav komad garderobe sakrio višak kilograma kod osoba koje imaju skinny fat izgled tela. Zašto? Zato što je pravilo o "ravnoteži siluete" jako bitno, u smilsu, da ukoliko neki deo tela sakrivate, drugi možete otkriti. Tako da ukoliko nosite oversize gornji deo, možete izabrati uske farmerke i tako napraviti balans. 

 

Iako važi pravilo da se ne treba komplet odevati u široku garderobu, ipak je to moguće, što nam je pokazala i popularna pevačica Rijana, kroz svoj stil odevanja. Ona je ukoliko bi nosila ovakav kroj nekim detaljima isticala svoju figuru kao što su kaiši i sl, a pored toga vi se možete poslužiti još jednim trikom i uvući gornji deo. 

 

Naravno, ako težite formalnosti, a da ne bi potpuno ispali iz takvog stila ukoliko se odevate u oversize garderobu, budite slobodni da na široke komade dodate neke glamuroznije detalje poput torbi ili cipela. 

 

Da li vi u svom ormaru imate ovakve komade garderobe?

 

 

 

makonda-tracker