imate li ih?

Jeste li znali da one imaju bogatu istoriju i interesantnu simboliku? Najlepši nakit za stopala su zasigurno NANOGICE

0

Nakit za nogu jeste nešto šta se u poslednje vreme pojavljuje kao naraszajući trend. Često se može videti na ulicama kako momci i devojke nose nanogice od raznih materijala kao što su koža, konac, metal i sl.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovaj vid nakita nije došao sa modernim dobom, već postoje istorijski podaci da su ih kroz istoriju najčešće nosile žene. Imao je različito značenje, a jedno od njih bilo je usmereno na najavu prisustva žene. 

 

Različiti materijali koji su korišćeni kako bi se napravile nanogice, kao što su koža, drvo, trska i sl, predstavljali su status, a i raličite nijanse istih su takođe imale svoja značenja.

 

Npr. ukoliko ih nosite na levoj nozi simbolika je da ste u emotivnoj vezi ili da ste zainteresovani za otvorenu vezu, dok na desnoj nozi značenje ima da ste slobodni i težite takvom odnosu. 

 

Nanogice se nakit koji se može danas nositi uz bilo koji komad garderobe, a najčešće na one koji ne pokrivaju članke, dakle kratke pantalone, suknje, šortsevi, kupaći kostimi. Najčešće ovakve komade viđamo na plažama, ali to ne znači da ih je retkost sresti na ulicama velikih gradova. 

 

Nosite li vi nanoguce?

 

 

makonda-tracker