jednostavno ― ume!

HALJINA OD 2.000 DINARA, ZELENA MAGIJA, KOPIJA DAJANE: 10 najlepših odevnih kombinacija Kejt Midlton u 2020. godini

0

Stil vojvotkinje od Kembridža i ove godine se pratio iz dana u dan, a sve je počelo pristupačnom haljinom koju je odabrala da ponese usred velike porodične krize početkom godine

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Moda je veoma važan deo života Kejt Midlton, a portali utrkuju se ko će pre i detaljnije pisati o njenim najnovijim odevnim kombinacijama. Na svačije oduševljenje, lepa supruga princa Vilijama i u 2020. bila je na visini zadatka, a mi vam predstavljamo njene najzanimljivije modne odabire...


Ekonomična pepito haljina


Nakon što su princ Hari i Megan Markl saopštili da se povlače s funkcija viših članova kraljevske porodice, Kejt i Vilijam se neko vreme zbog proslave praznika nisu pojavljivali u javnosti, a kada su prvi put to učinili ― čak je "Megzit" bio u senci!


Dok su britanski mediji naširoko pisali protiv Megan Markl i o tome koliko novca troši, Kejt je (slučajno ili ne) rešila da se u Bredfordu pojavi u crno-beloj haljini s pepito dezenom jedne poznate modne marke koja je tada bila na sniženju i mogla se pazariti za svega 15 funti, odnosno 2.000 dinara!

 

U pitanju je model s dugačkim i blagim puf-rukavima, koji doseže nešto ispod kolena i krasi ga efektna mašna. Kejt ga je kombinovala sa crnim salonkama pune pete modne kuće Đanvito Rosi, koje je i ranije nosila, a tu su i kožna torbica marke Aspinal i viseće minđuše brenda Zeen. Uz to, stigla je u maslinastozelenom kaputu Aleksandera Mekvina.
 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Crveno + crveno

 

Nekoliko dana kasnije, na svečanosti u Bakingemskoj palati pojavila se odevena u crveno od glave do pete. Crvene klasične salonke kombinovala je s haljinom britanskog brenda Needle and Thread, koju krase čipka, til i šljokice!

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Animal print


Kejt je potom u Kardifu, gde je prisustvovala javnom času Baby Sensory, ponela kamel kaput s dvorednim kopčanjem koji potpisuje modna kuća Masimo Duti, a pravo iznenađenje krilo se ispod njega.


Vojvotkinja od Kembridža je, naime, crnu rolku kombinovala s plisiranom suknjom sa šarama leoparda, što je prilično netipično za članice britanske kraljevske porodice, a njima je dodala crne čizme Ralfa Lorena.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Princeza iz bajke


Iako će buduća kraljica trenutno vojvotkinja, lako smo je mogli pomešati s nekom Diznijevom princezom kada se početkom februara Midltonova pojavila na dodeli BAFTA nagrada.


Ona je ponovo opravdala titulu "kraljice reciklaže", budući da je ponela staru haljinu, i to očaravajući model Aleksandra Mekvina. Reč je o pravoj toaleti za princeze — ima suptilan dekolte, kratke rukave sa zlatnim porubom, ispod grudi počinje da se širi u oblik zvona, doseže do poda i krase je brojni zlatni ukrasi u obliku cvetova i efektan zlatni vez.

 

Vilijamova draga kombinovala je elegantnu haljinu s minđušama i prelepom ogrlicom od sedefa koje potpisuje juvelirska kuća Van Cleef & Arpels, a tu je i — naravno, zlatna — clutch torbica Ane Hindmarč, dok je njen izbor obuće pao na Džimija Čua, i to na špicaste zlatne cipele sa štiklom.
 

1 / 6 Foto: Profimedia


Zeleno, volim te, zeleno


Tokom trodnevne turneje u Irskoj, vojvotkinja je mahom nosila različite nijanse zelene boje, u čast svojim domaćinima. Britanski mediji izračunali su da je ona za vreme ovog putovanja nosila odeću čija ukupna vrednost iznosi čak 30.319 evra.

 

Možda Kejt nije bila štedljiva, ali je nesumnjivo bila izvanredno odevena, a nama se najviše dopala njena svetlucava zelena haljina s rukavima 3/4 dužine koji se završavaju u obliku zvona.

 

1 / 2 Foto: Profimedia

 

Uči od najbolje


Kada su početkom marta, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža otputovali su u trodnevnu posetu Irskoj, iako je mahom nosila zeleno, Kejt je mnogima privukla pažnju efektnom haljinom dizajnera Oskara de la Rente.


Reč je o vintidž izdanju koje neodoljivo podseća na haljinu koju je Dajana nosila 1985. godine tokom kraljevske službene posete Vatikanu. U pitanju je koktel haljina u magenta nijansi na tufnice, koju je upotpunila crnim cipelama i vrlo diskretnim okruglim minđušama.
 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Za svaki dan


Nakon što su nedeljama radili od kuće, Kejt i Vilijam počeli su u junu da idu na "teren", a prva je iz luksuznog imanja Anmer hol u Nofolku izašla vojvotkinja.


Ona se pojavila u Garden centru Fakenham u izdanju u kakvom retko možemo da vidimo pripadnike kraljevskih porodica. Opredelila za vrlo ležeran stil: skinny pantalone brenda Massimo Dutti, koje je kombinovala s maslinastozelenim platnenim patikama s gumenim đonom koje nose potpis kuće Superga i koje se prodaju za nešto manje od 60 evra. Ovaj jednostavan i svakodnevni izgled upotpunila je lanenom košuljom u svetloplavoj nijansi koju potpisuje modna kuća Jaeger, a tu je i vodootporni lovački prosluk švedskog brenda Fjallraven.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Njen omiljeni cvetni print


Letnju sezonu Kejt je otvorila midi haljinom sa cvetnim dezenom brenda Faithfull and Brand, čija cena iznosi 180 funti.


Uz ovu lepršavu i ženstvenu haljinu kombinovala je bež espadrile, koje su mnogim damama ovog leta bile omiljena obuća, a kraljica Leticija gotovo da nije nosila ništa drugo.
 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

Jednostavno i trendi

 

Kada je bila gošća jedne britanske "bebi banke", Kejt je odabrala haljinu modne kuće Suzannah, i to model Flippy Wiggle Dress, za koji je morala da izdvoji vrtoglavih 1.850 funti!

 

Reč je o modelu sečenom ispod grudi i kratkih rukava koji seže nešto ispod kolena, a posebno je zanimljiv kontrast ostvaren uz pomoć bele tkanine i upečatljivih crnih dugmića. Tu je i efektno dvoredno kopčanje samo u predelu grudi, kragnica, kaiš s okruglom belom šnalom i blago nabran materijal na mestu odakle se haljina širi.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Vojvotkinja kaputa


Budući da je Kejt veliki fan elegantnih kaputa, svi modni sladokusci nadali su da nas aktuelna situacija neće uskratiti za njena jesenja izdanja, a jedno od najzapaženijih je ono koje je vojvotkinja od Kembridža odabrala za posetu izložbi čija je pokroviteljka.

 

Za ovu priliku je odabrala crveni kaput s potpisom svog omiljenog dizajnera Aleksandra Mekvina koji je strukiran i ispod dugačkih revera ga krase dva reda duplog kopčanja, čime je dodatno naglašena njena vitka figura.

 

Vojvotkinja je ovom vrlo upečatljivom komadu dodala belu bluzu, plisiranu crnu midi-suknju i crne salonke Đanvita Rosija, i to model Piper, koji je nosila nekoliko puta do sad. Reč je o cipelama oštrog vrha i punije pete, zbog čega je vrlo udobna, a ipak elegantna opcija. Čitav look upotpunjen je ručnom mini-tašnom crne boje i zaštitnom maskom sa sitnim cvetovima kakve Kejt nosi otkad se pojavljuje u javnosti tokom pandemije virusa korona.

 

1 / 11 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker