da li ste znali?

MEGAN JE VILIJAMA BACILA POD NOGE, NEĆETE VEROVATI ŠTA JE HARI DAROVAO BAKI: Ludi BOŽIĆNI običaji u kraljevskoj porodici

1

Dok je situacija bila drugačija, njihovi praznici bili su i te kako zabavni... 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II svake godine u Bakingemskoj palati organizuje predbožićni ručak. Međutim, zbog epidemioloških mera, ove godine će situacija biti drugačija. Kraljica je otkazala tradicionalno putovanje u Sandringem, a Božić čeka u dvorcu Vindzor. Vilijam i Kejt još uvek ne znaju detalje svojih planova, dok će Megan i Hari sa Arčijem praznik provesti u Kaliforniji.

 

Međutim, dok je situacija bila drugačija, njihovi praznici bili su i te kako zabavni! 

 

Svi članovi moraju da se ponašaju po protokolu, a moraju da se pojave i na ručku specijalno organizovanom pred praznik.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Već je poznato da svi moraju da stanu na vagu pre i posle božićne proslave, ali to nije sve što čudni običaji nalažu.

 

Najzanimljiviji su bili  pokloni. Članovi porodice dolaze na proslavu posebnim vagonom, a pokloni se ne otvaraju na božićno jutro. Kraljica ima posebna pravila čak i za to. Otvaraju se na Badnji dan, i to tačno u šest sati posle podne, a nikako ne smeju da budu svakidašnji.

 

Megan je, tako, oduševila svojevremeno Vilijama prvim poklonom koji mu je kupila.

 

‘’Među najvećim izazovima za Megan bilo je pronalaženje savršenog poklona. Barem jedan od njenih poklona bio je pun pogodak, i to kašika za pinca Vilijama, sa ugraviranim natpisom "ubica žitarica’’, napisali su autori kraljevske biografije u knjizi U potrazi za slobodom.
 

Pokloni, inače, moraju da budu što jeftiniji i što luđi. Princ Hari je tako kraljici poklonio kapu sa natpisom "zar život nije kučka", ali i lutkom koja peva, dok je Kejt Midlton Hariju poklonila "pribor za uzgajanje devojke", ali to je bilo dok još nije upoznao Megan.

 

 

makonda-tracker