Modni performans Sare Q

0
U petak 22. oktobra tačno u ponoć u klubu Plastic biće održan modni performans kostimografkinje Sare Q kojim će biti najavljena njena nova kolekcija Bela Bajka
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Inspirisana princezama, čarobnicama, lutkama, izmišljenim svetovima - nedostižnim a možda baš za reverom, Sara iz plakara stvorila je Belu Bajku kao onu iz detinjih snova…od Alise, Pepeljuge, Čarobnjaka iz Oza, pa sve do veštica, zločestih vila, kraljica karata i ogledalca.

Sara Kurtović diplomirala je kostimografiju i modni dizajin na Akademiji Lepih Umestnosti. U okviru manifestacije Fashion Revolution 2008. godine, Sara Q je imala samostalnu modnu reviju. Reviju Frajla, inspirisanu porcelanskim lutkama i bajkama, predstavila je u decembru 2009. u klubu Tube. Tom prilikom modele su nosile naše poznate glumice i voditeljke: Borka Tomović, Kalina Kovačević, Marija Kilibarda, Sandra Mitrović, Iva Štrljić i druge.

Sara Q iza sebe ima i pet samostalnih premijera u pozorištu. Bila je asistent našim poznatim kostimografkinjama Marini Medenici, Bojani Nikitović i Ivani Vasić. Radila je kao asistent kostimografa na seriji Ljubav i mržnja na televiziji Pink. Radila je kao kostimograf  za Oskarov kabare i sarađuje sa Ognjenom Amidžićem. Stalni je saradnik u okviru emisije Čitaj između redova na televiziji Pink, gde uređuje modni prilog Obucite cicu. Bavi se i dizajniranjem tematskih unikatnih venčanica.

makonda-tracker