ovo je bio okidač

"Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene": Kako je Donatela Versaće izgledala pre plastičnih operacija?

0

Za modnu dizajnerku Donatelu Versaće jedno je bilo dovoljno da krene da svoje lice krene da menja plastičnim operacijama.

Donatela Versaće je jedno od najvećih imena u svetu mode.
Donatela Versaće je jedno od najvećih imena u svetu mode.foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Modna dizajnerka Donatela Versaće je, prema mišljenju mnogih, preterala sa plastičnim operacijama i intervencijama, a mnogima ni dan-danas nije jasno šta se krije iza takve transformacije.

 

Nekada je bila prirodna lepotica punih usana i iako nije važila za tipičnu lepoticu, ali je uvek bila posebna što zbog stila što zbog neobičnog izgleda, od kojeg je danas ostalo veoma malo. 

 

Donatela Versaće je rođena 1955. godine kao najmlađe dete u porodici Versaće, a imala je samo 11 godina kada je Đani počeo da je oblači u odeću koju je dizajnirao za nju i da je vodi u noćne klubove i diskoteke

– Od svih ljudi tamo, Đani je bio najrazuzdaniji. Onda je povukao mene i sada sam ja ona razuzdanija. To je njegova krivica – priznala je Donatela jednom prilikom.

 

Već tada je počela da izbeljuje kosu, prvo samo krajeve, a onda i sve veće i veće pramenove.

Što se tiče porodičnog posla, prvo je vodila odnose sa javnošću, a kada je Đani početkom 1990-ih oboleo od retkog oblika karcinoma uha, Donatela je bila spremna da preuzme mesto kreativnog direktora ako se njemu nešto dogodi.

 

Sve ostalo je istorija i Donatela je danas jedno od najvećih imena u svetu mode. Godinama je drastično smršala, a svoj prirodni izgled sa punim usnama i po nekom borom je od kraja 1990-ih i početka 2000-ih godina zamenila brojnim estetskim zahvatima, od povećanja usana do botoksa.

Donatela Versaće
foto: Jennifer Graylock / Alamy / Alamy / Profimedia

– Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene – izjavila je Donatela u jednom intervjuu 2005. 

 

Da se nije šalila kada je rekla da ne veruje u prirodno kod žene, dokazuje i njen odgovor kada su je upitali da će nekada vratiti svoju prirodnu boju kose


– Uopšte ne znam šta znači prirodno kada je u pitanju izgled žene. Gluposti! Za mene prirodno više ima veze sa hranom ili povrćem – odgovorila je kreatorka iznervirano.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

makonda-tracker