praktično, a lepo

Poznate Srpkinje ga obožavaju: Ovaj trik s frizurom BRIŠE GODINE, pruža šik izgled i uz njega vam ne treba pegla za kosu

0

Kada je reč o kosi, uvek je najbolje rešenje ono koje izgleda lepo bez mnogo truda, a jedan trend je s razlogom uvek popularan, pa mu se često okreću i naše poznate dame

Aleksandra Prijović ne eksperimentiše često s frizurama, ali uvek izabere sjajno
Aleksandra Prijović ne eksperimentiše često s frizurama, ali uvek izabere sjajnofoto: Antonio Ahel/ATAImages

Frizura je moćno oružje kada želite da transformišete svoj izgled bez previše truda, a glavni "alat" u tome su nam – šiške.


One su savršen dodatak svakom look-u i odličan način da imate frizuru i kada je nemate jer, ako ne stižete da se doterate, dovoljno je podići visok rep i provući četkom ispod fena nekoliko puta i spremni ste!

 

Zašto skratiti šiške?


Šiške izgledaju sjajno i uz ravnu i uz kovrdžavu kosu, a u zavisnosti od toga kakve odaberete, mogu savršeno da uokvire lice bilo kog oblika. Ovalno lice je najzahvalnije jer uz njega idu gotovo svi tipovi šišaka, dok su za okruglo lice dobar izbor kose i slojevite, kao i klasične francuske zavesa-šiške.


Najveća prednost ovog trika sa frizurom nesumnjivo je to što šiške podmlađuju i pružaju veoma šik izgled, pa nije čudo što ih poznate dame jednostavno obožavaju.

Poslednja među poznatim Srpkinjama koje su skratile šiške je glumica Nina Janković, koja je pre nekoliko večeri pokazala novu frizuru na jednom događaju u Beogradu.


Naravno, najpoznatije šiške proteklih godina bile su one koje je Ana Đurić Konstrakta imala na nastupu na Beoviziji prošle godine, kada je pokazala dugu crnu kosu u kombinaciji s kratkim i ravnim šiškicama.

 

Ana Đurić Konstrakta i njena frizura sa šiškama obeležili su 2022. godinu
Ana Đurić Konstrakta i njena frizura sa šiškama obeležili su 2022. godinufoto: Antonio Ahel/ATA Images

Tada je ravne šiške često nosila i pevačica Sara Jo, koja je odabrala retro look u spoju s kratkim i ravnim bobom.

 

Bob frizura s ravnim šiškama Sare Jo
Bob frizura s ravnim šiškama Sare Jofoto: sarajoofficial/Instagram

Njena najbolja prijateljica i poznata influenserka Dunja Jovanić pre nekoliko godina je smelo skratila kosu na tzv. piksi frizuru, koja je izgledala vrlo šik, a tada je često nosila kratke šiške isfenirane na stranu.

Dunja Jovanić s kratkom kosom
Dunja Jovanić s kratkom kosomfoto: imfashionbabe/Instagram

Nataša Bekvalac dugo je odmarala od šiškica, ali ih je nedavno ponovo skratila i pokazala uz puštenu kosu koja pada u talasima.

 

Nataša Bekvalac odnedavno ponovo ima šiške
Nataša Bekvalac odnedavno ponovo ima šiškefoto: Instagram / bekvalceva

Pevačica Aleksandra Prijović obično nosi puštenu kosu podeljenu na razdeljak, a pre izvesnog vremena je rešila da skrati šiške i uglavnom ih isticala uz kosu prebačenu iza leđa.

 

Aleksandra Prijović ne eksperimentiše često s frizurama, ali uvek izabere sjajno
Aleksandra Prijović ne eksperimentiše često s frizurama, ali uvek izabere sjajnofoto: Antonio Ahel/ATA Images

BONUS VIDEO

Kako do bob frizure sa više volumena

 

makonda-tracker