top lista

Kojih 5 FRIZURA će biti apsolutni hit JESENI 2023. godine? S njima ćete izgledati sveže, mlađe i bićete U TREDNU

0

Mnoge žene jedva čekaju jesen da isprobaju ove super frizure 

foto: Gankevych/Shutterstock
foto: Gankevych/Shutterstock

Pred svaku sezonu žene pretražuju Internet u nadi da će pronaći odgovor na pitanje, kako biti u trendu... Osim garderobe, mnoge žene vole da eksperimetnišu i kada je frizura u pitanju, pa je ovo pitanje za mnoge od njih veoma važno.

 

I ove godine, kao i prošle mnogi frizeri daju prednost kraćoj u odnosu na dugu kosu. Ako ipak birate duže frizure, ovo su nijanse koje će vas učiniti modernom i trendi.

 

Donosimo vam 5 frizura koje će biti ovogodišnji jesenji trend, a na vama je da izaberete onu koja će najbolje istaći vašu lepotu i učiniti da izgledate mladoliko i trendi.

 

 

1. Auburn

 

Crvenkaste nijanse kose bile su apsolutni hit 2022., a čini se da nas taj trend neće zaobići ni 2023. Bilo da je nijansa bakra, šargarepe ili pak, zagaziti, gotovo smeđi tonovi sa jedva vidljivim crvenkastim prelivom s njom ćete uvek biti primećeni i u trednu. Ipak, jesen 2023. godine donosi još jednu takozvanu "auburn" nijansu, boju koja najviše nalikuje mešavini kestena i mahagonija.

 

2. Razlivena braon

 

Bez obzira na boju i dužinu kod svake kose je zdravlje na prvom mestu. Na drugom je sjaj i oblik, a boja dolazi tek kad ispunite prethodne zahteve. Ove godine frizeri savetuju boje koje daju što veći sjaj kosi, gotovo kao da je boja razlivena, zbog čega će ovakav tip tretmana biti jedan od najtraženijih tokom narednih meseci.

 

 

3. Uptown blonde

 

Plava boja suvereno vlada godinama, a s novim nijansama i načinima farbanja postala je apsolutni modni trend. Koa uptown blonde je važno obratiti pažnju na činjenicu da za ovaj nivo plave kose ne morate mnogo izbeljivati. Kao rezultat, oštećenje kose je manje.

 

Ovo posebno treba uzeti u obzir ako i vi planirate takvu promenu. Ako se, pak, odlučite za platinastu plavušu, pripremite se na činjenicu da će vaša kosa još malo patiti.

 

 

Frizeri ovu nijansu plavuše zovu "plavuša u centru grada" i kažu da je savršen "protuotrov" za jako izbeljene plavuše, kao i za balejaž. Ova plava je bogata i sjajna, to je nijansa zbog koje će vas svi primetiti gde god da se pojavite.

 

4. Bixi

 

I ove sezone najpopularniji trendovi kose koje smo zavoleli u prethodnoj godini, su super popularni a među njima i bixie.

 

Bixie frizura nastala je kao hibrid dva dobro poznata klasika – boba i pixie frizure, obeležio je razdoblje devedesetih godina, a čini se da će u njenom znaku biti i jesen i zima 2022/2023. ali u mnogo boljoj i sofisticiranijoj verziji.

 

 

Frizeri bixie opisuju kao čupavi, shaggy bob, samo u kraćoj verziji, koji u kosi stvara slojevitost, volumen i teksturu.n Ono što karakteriše ovu modernu frizuru je pomalo spontan, neuredan stil, a jednostavna je za održavanje.

 

5. Blunt bob

 

Neke od najpoznatijih svetskih ličnosti odlučili su se da ponesu blunt bob frizuru, jer je dokazala svoju poziciju kao jedan od najsvestranijih frizura, pa time ni ne čudi što već spada u jedne od najvećih jesenjih trendova kada je kosa u pitanju.

 

Vivijen Džons suosnivač kompanije Hunter and Walsh, veruje da su tupi bobovi sve popularniji jer ih mogu nositi žene svih tipova kose.

 

 

- Sa pravim tretmanima, bilo koja tekstura kose može da se koristi i za krupno, tupo šišanje i da se nakon toga održava sa lakoćom.

 

Ako ste u iskušenju da isprobate trend znajte da je precizno šišanje ključno.

 

- Redovno šišanje svakih 6 do 8 nedelja da bi se održao oblik i tupe ivice je ono što će zadržati bob u svom najboljem blunt obliku - objašnjava ona.

 

Bonus video:

 

Kako napraviti punđu ako nemate dugu kosu?

 

 

makonda-tracker