lako, a efikasno

Ovo je njena tajna savršenih kovrdža! Jelena Živanović otkrila recept MASKE za KOSU od 3 sastojka

0

Za 70 dinara možete da napravite pakovanje za kosu koje ćete koristiti dve nedelje.

Jelena Živanović ima besprekornu negovanu kovrdžavu kosu.
Jelena Živanović ima besprekornu negovanu kovrdžavu kosu.foto: Marija Mladjen/ATAImages

Kada pomislite na damu sa kovrdžavom kosom na domaćoj javnoj sceni, sasvim je sigurno da vam među prvima na pamet padne Jelena Živanović, pevačica grupe "Zana".

 

Otkad se pojavila na muzičkoj sceni, ona je prepoznatljiva upravo po svojoj kovrdžavoj kosi i negovanim kovrdžama.

 

Pevačica je jednom prilikom u emisiji Praktična žena otkrila da svoju besprekorno negovanu kosu duguje prirodnoj maski koju pravi sama.

 

Kako kaže, ova maska od tri sastojka je idealna za nemirne kovrdže, ali mogu da je koriste i dame koje nemaju problem sa svojim kovrdžama


- Prvo što uradim operem kosu, a zatim je polijem pivom koje sam prethodno ostavila otvoreno da stoji. U posudu pomešam, dva decilitra vode sa tri ravne kašike lanenog semena, pola kašike ovsenih pahuljica i jednom kašikom belog sleza. Sve sastojke promešam, a onda smesu stavim da provri, pa je procedim uz pomoć najlon čarape i masku sipam u staklenu teglu - ispričala je Jelena u pomenutoj emisiji.


- Naneti pakovanje na kosu, uviti je u pamučnu majicu i držati smesu oko sat vremena na glavi do sušenja. One žene koje imaju talasastu kosu mogu masku da drže i tokom noći - dodala je pevačica

 

Kada odstoji, Jelena difuzerom,a bez prethodnog ispiranja suši kosu.

 

- Pakovanje treba držati u fridžideru, a pripremljena količina je dovoljna za dve nedelje nege - objasnila je Jelena iz Zane.

 

BONUS VIDEO

 

Maska za kosu sa jogurtom

 

 

 

makonda-tracker