vreme je za modne eksperimente

MLADALAČKI, OTKAČENO, TRENDI: Ove pletenice se prave najlakše, a slavne lepotice su POLUDELE za njima

0

Pletenice koje to nisu glavni su trend 2021. godine kada je reč o stilizovanju kose za crveni tepih, a poznate trendseterke ih prenose i na svakodnevni stil

foto: Instagram, Profimedia
foto: Instagram, Profimedia

Za vrlo kratko vreme, na crvenom tepihu smo ih videli više puta — Dodža Ket je ukrasila kosu jednom tokom nastupa na dodeli Gremija u martu, Prijanka Čopra je imala sličnu frizuru na dodeli nagrada BAFTA u aprilu, a potom je Grif ponela svoju verziju na dodeli Brit nagrada u maju!


Mehur-pletenice ili, ako želite, bubble-braids, nesumnjivo su hit sezone, a čuvene lepotice pokazale su nam da one nisu rezervisane za najglamuroznije prilike.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Tako je Điđi Hadid pokazala da ih možete nositi u retro stilu, tako što izdvojite samo dva tanja pramena koji uokviruju lice, u najležernijim mogućim izdanjima.
Ukolite želite da u svečanim trenucima ipak izgledate drugačije, smelije i zabavnije, jednostavna visoka mehur-pletenica je sjajan izbor, a za svakodnevne varijante mogućnosti su razne: možete da kopirate Điđi Hadid, možete svu kosu da podelite na dva dela i vežete dve niske ovakve pletenice, možete gornji deo kose da podignete u punđu, a donji ukrasite jednom ili dvema mehurić-pletenicama...

 


Imajte na umu da gumice mogu da naprave oštećenja na vlasi, pa bi bilo dobro da kosu pripremite tako što ćete na nju najpre naneti regenerator koji se ne ispira. Poželjno je da kosu operete pre nego što napravite ovu frizuru i dok je još vlažna nanesete gel ili losion za oblikovanje kako biste sprečiti kovrdžanje ili krivljenje dlake, potom osušite kosu i tek onda pravite pletenicu koja izgleda kao da je napravljena od balončića.

 


Najbolje od svega je to koliko se ovakva frizura lako pravi, naročito ako težite onoj najpopularnijoj i najelegantnijoj veziji. Dovoljno je da napravite rep i potom nižete providne ili jednobojne tanke gumice za kosu po njemu.

 


Pored toga, kad skinete gumice, imaćete vrlo efektne talase u kosi! Ako nas pitate, pronašli smo frizuru za koju želimo da ostane hit još koju sezonu — bez sumnje.

 

 

makonda-tracker