saveti frizera

3 frizure koje su trendi, prelepe i – DODAJU GODINE! Ako ne želite da izgledate starije, ni slučajno ne birajte njih

0

Poznato je da je kosa moćan alat uz koji možemo da delujemo mršavije, modernije, mlađe, ali i da imaju sposobnost da nas "ostare"

Bela Hadid poznata je po čestim promenama frizure u pogledu dužine i šiški
Bela Hadid poznata je po čestim promenama frizure u pogledu dužine i šiškifoto: Grant Lamos IV / Getty images / Profimedia

Budući da su nam dobro poznate frizure za podmlađivanje, poznati frizeri Dani Everson, Ganima Abdulah i Kamis Majuf, koji sarađuju s najpopularnijim ženama sveta, upitani su koje su to frizure koje čine da izgledamo starije, a njihovi odgovori nisu iznenađujući.


Kako ističe Abdulah, ono što on nikako ne preporučuje ženama koje ne žele da deluju starije jeste superkratki bob, paž frizura koja naglašava gornji deo vlasišta.

 

Ovaj deo kose se proređuje s godinama, pa nije mudro odabrati ga ako gubite kosu ili ona nije bujna kao nekada: što je paž kraći, to će se ovo više videti!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)


Tako, ovako kratak rez skreće dodatnu pažnju na gornji deo lica, pre svega oči, a s njim i bore.

 

Kada je u pitanju Majuf, on ističe da frizura koja ima previše slojeva, repova, bičeva, stepenova nije dobro rešenja ako biste da izgledate mlađe.

 


Slojevi, istina, daju volumen kosi, ali mogu da naglase već proređenu, tanku i slabu kosu, pa se preporučuje da se odlučite za neku frizuru koja volumen dodaje sa strane, a ne na vrhu, u kombinaciji s kvalitetnim pramenovima po celoj glavi.


Što se tiče Dani Everson, ona smatra mikrošiške trendom kom bi trebalo da odolimo kada dođemo u određene godine ako želimo da delujemo mlađe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada Beauty (@pradabeauty)

 

Iako ovakve šiške izgledaju vrlo efektno, Dani Everson kaže da svaka dužina naglašava crte lica na različite načine, a ovako kratke akcentuju najsitnije bore.


– Idealna dužina šiški vam može pomoći da delujete mladoliko, ali prekratke prelaze granicu između detinjastog i zrelog izgleda – kaže Dani. – Zato je najbolji izbor dužina do, otprilike, obrva.

 

 

BONUS VIDEO Punđa Sofije Riči u trendu

 

makonda-tracker