retro

Sve dame su OBOŽAVALE ovu FRIZURU: Viktorija Bekam na velika vrata vratila trend koji je harao pre 10 godina

0

Pre desetak godina mnoge žene su bile poptuno omađijane ovim trendom. 

Viktorija je lansirala retro trend koje su dame obožavale
Viktorija je lansirala retro trend koje su dame obožavale foto: EPA-EFE/Niklas Halle'n

Moda ima mnoga pravila, a jedno od njih koje je svima dobro poznato je da se u ovoj oblasti dosta toga vrti u krug. Naime, neki trendovi budu potpuni hit i obeleže neko vreme, a onda nestanu, pa se onda opet vrate nakon više godina, nekad i decenija.

 

Da bi se retro trendovi vratili na scenu, potrebno je da ih prethodno neko aktivira. Taj aktivator je najčešće određena poznata ličnost koja posle duže pauze prva javno ponese taj, u tom trenutku, zaboravljeni trend.

 

Jedan od takvih trendova, koji je harao negde oko 2010, kao i nekoliko godina kasnije, je popularna ombre frizura. Ostalo je zapisano je da je koloristkinja Trejsi Kaningem 2010. godine za magazin "Allure" izjavila da je ombre u tom trenutku najtraženija frizura u celom svetu.

 

Nisu joj odolele ni brojne slavne dame, poput slavne glumice Dru Barimor, kao i manekenke Alekse Čung.

 

A sada, nešto više od jedne decenije kasnije, čini se da dizajnerka Viktorija Bekam vraća na velika vrata ombre frizuru, odnosno taj tip pramenova.

 

Njena suptilna verzija ove nekad najpopularnije frizure, vrlo lako bi mogla da podseti brojne dame na ovaj stari trend i tako ga opet lansira među dame.

 

Caka kod ove frizure je to što je kosa tamnija pri korenu, dok su vrhovi primerno svetliji nekoliko nijansi.

 

Bekamova je nedavno na jednoj svečanosti dobila jedno priznanje za svoj modni rad, a tada su svi primetili i njenu novu frizuru. Viktorija je do skoro nosila potpuno smeđu boju, dok je sada poombrila svoju frizuru. Kod korena je ostala tamna, dok prema vrhovima postaje svetlija.

 

 

makonda-tracker