organski

Neka vaša KOSA postane meka poput svile: Uz ovu magičnu MASKU na bazi AVOKADA svaka žena može biti lice sa naslovnice

0

Kozmetički proizvodi iz drogerija neretko mogu napraviti više štete nego koristi, te istinsku negu potražite u organskim namirnicama i preparatima.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jesenji dani sa sobom nose i dodatne probleme kada je reč o stilizovanju kose, naročito kada pomislimo na kišovite dane i olujne vetrove koji su glavni razlozi prečestog feniranja, korišćenja prese i jakih hemikalija.

 

Ukoliko želite da sačuvate vlas od oštećenja, prečestog šišanja i ispijenog izgleda, pravo je vreme da uvedete dodatnu negu u vidu organskih maski koje obiluju moćnim sastojcima.

 

Nakon što operete kosu šamponom bez sulfata, parabena i mikroplastike, nanesite uobičanjeno pakovanje, a potom na vlažnu kosu nanesite smesu od sledećih sastojaka.

 

1. zgnječeni sveži avokado

2. hlado ceđeno maslinovo ulje / 2 kašike

3. pola zgnječene banane 

4. žumance

5. kašika livadskog meda

6. kašika ulja cveta maslačka

 

Ovu moćnu masku ostavite na kosi najmanje 30 minuta, a potom isperite mlakom vodom. Već nakon prvog puta bićete oduševljeni koliko će vlasi biti zaglađene, pune sjaja, elastičnosti, volumena, a oblikovanje ćete završiti barem 15 minuta ranije nego obično.

 

Kosa, Frizura, Lob, Dugi paž
foto: Shutterstock

Optimalno bi bilo koristiti je dva puta mesečno, a ukoliko vam je kosa veoma oštećena nanosite je nakon svakog pranja.

 

Kako biste dodatno zaštitili kosu od spoljašnjih faktora pre svakog izlaska iz kuće na krajeve stavite po dve kapi čičkovog ulja koji će napraviti zaštitni film bez zamašćivanja.

 

 

 

 

 

makonda-tracker