diy saveti

Za PRIRODAN VOLUMEN: 6 trikova za stilizovanje kose u kućnim uslovima

0

Nekada nemamo vremena da odemo do frizera, ali to nije strašno. Uz par trikova, kosa će vam sijati i postići ćete efekat prirodnog volumena!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Razigrana frizura bez puno muke sigurno je san svake žene. Nekada nemamo vremena da odemo kod frizera, pa nam se čini da nam kosa izgleda svakako osim bujno i raskošno.

 

 

Bitno je pratiti korake pri stilizovanju i sušenju kose, pomoću kojih će definitivno utisak prirodnog volumena biti izražen. Možete isprobati i neke trikove za frizure koje gotovo da se same prave, ali najpre povedite računa kojim koracima se služite nakon što operete kosu...

 

1. Sušenje je prvi korak

 

Kada same sređujete kosu, važno je da prvo osušite kosu, pa tek onda stilizujete. Delimično je prosušite, nanevši samo proizvod koji štiti od topline, a onda nanosite proizvode za stilizovanje.

 

2. Prajmer za kosu

 

Prajmeri za kosu neguju, štite od topline i čine da frizura bude dugotrajnija!

 

osmeh, sreća, svetla kosa, kako posvetleti kosu, plavuša, devojka, golo rame, gola ramena, bela boja, kosa
foto: Shutterstock

3. Vlaga u kosi

 

Ukoliko vam je dlaka tanka, onda sigurno vlaga čini da vam kosa izgleda beživotno. Najbolji trik je da je prvo operete, a onda stavite regenerator koji se ne ispira. Na taj način štitite kosu od vlage.

 

4. Volumen

 

Kosu prosušite na brzinu, a onda je svežite u opuštenu, visoku punđu. Tako idite na spavanje, a ujutru ćete imati prirodan volumen!

 

Žena, Frizura, Frizer, Frizerski salon, četka za kosu
foto: Profimedia

5. Prsti

 

Kada sušite kosu, podelite je na delove. Sušite deo po deo, a kroz kosu slobodno provlačite prste umesto češlja, jer se tako stvara dodatni volumen.

6. Šiške

 

Najpre se koncentrišite na koren šiški. Nanesite malo pene ili spreja, a onda ih sušite u smeru obrnutom od onog u kom želite da padaju. Tada će pasti baš onako kako želite!

 

 

makonda-tracker