zanimljivo!

TAKO BISMO IZGLEDALI DA NISMO SAMI BIRALI: Evo kako da otkrijete gde se nalazi PRIRODNI RAZDELJAK vaše kose

0


Kada je reč o razdeljku, većina godinama prebacuje kosu na jednu stranu ili je deli tačno na sredini u skladu s tim šta joj se dopada, ali da li ste se ikad zapitali kako biste izgledali da ne odlučujete sami o tome?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najjednostavniji način da otkrijete gde se nalazi prirodni razdeljak vaše kose jeste da uzmete ređi češalj, odnosno onaj sa širokim zupcima i, kada je sasvim suva, češljate se od čela ka vratu.


Na taj način, kosa će padati na jednu ili drugu stranu u skladu s time " gde prirodno želi", objašnjava poznati američki frizer Markus Frensis.


Kada je kosa mokra, možete potražiti svoj prirodni razdeljak tako što ćete je češljati na isti način, a potom je nekoliko puta protresti gore-dole.

 


Frensis dodaje da postoji još jedan način: tako što ćete otkriti obrazac rasta sopstvene kose. Potrebno je, naime, pogledati liniju kose u ogledalu i obratiti pažnju na to u kom smeru ona raste. Ukoliko raste prema jednoj strani, to pokazuje i koja stranu se vašoj kosi "više dopada".

 

kosa, lokne
foto: Profimedia

U slučaju kovrdžave kose uobičajeno je da kosa uopšte ne raste u određenom smeru, pa takve osobe nešto teže utvrđuju prirodni razdeljak, ali on kod devojaka koje imaju sreće da imaju prirodne lokne nije ni neophodan — očaravajući volumen i lep izgled postići će i ako samo puste svoje kovrdže da padnu gde god!

 

U svakom slučaju, ako godinama nosite razdeljak na istom mestu, imajue u vidu da stručnjaci preporučuju da se on s vremena na vreme promeni kako bi se podstakao zdrav rast kose.

 

 

makonda-tracker