probajte bar jedan trik

ZA ZAVODLJIV POGLED NE TREBA UVEK NOVAC: 5 prirodnih i skoro besplatnih sitnica kojima možete podstaći RAST TREPAVICA

0

Ne želite da se mučite s veštačkim trepavicama, nadogradnjom, slojevima maskare...? Probajte ove trikove!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zavodljiv pogled i guste i dugačke trepavice spadaju u adute koji čine make-up look besprekornim, a malo je poznato da je i te kako moguće podstaći rast trepavica. I to, štaviše, na potpuno prirodan način!


Imajte na umu da se trepavice proređuju i slabe obično usled nekih zdravstenih stanja, loše genetike, hormonskog disbalansa, kao neadekvatne ishrane. Dakle, počinjemo od osnovnog...


Pravilna ishrana


Kao i u slučaju bilo čega što se tiče ljudskog tela, zdrava i izbalansirana ishrana glavni je preduslov da budemo zadovoljni. Ono što je važno jeste da unosimo više svežeg povrća, voća, dobrih masti i izbegavamo loše masti, prerađevine i začinjenu hranu. Tako će telo dobijati dovoljno hranljivih materija i neće vam faliti nijedan nutrijent koji može da oslabi trepavice.

 


Jaje


Jedna od sve popularnijih "maski za trepavice" je mešavina jajeta i kašike glicerina. Kada se od njih dobije kremasta masa, ona treba vatom da se utapka na trepavice i ostavi 15 minuta da deluje, a potom da se ispere mladom vodom. Na taj način, protein iz jajeta stimuliše rast trepavica, a ovaj postupak možete ponavljati dva puta nedeljno.


Aloe vera


Operite četkicu neke stare maskare dobro, a potom je umočite u gel aloe vere i nanesite na trepavice. Neka odstoji preko noći, pa ga ujutro isperite mlakom vodom.


Vitamin E


Dobro opranu četkicu stare maskare umočiite u tečni vitamin E i slojevito premažite svoje trepavice. Pored toga što će one porasti, možete da računate da će biti mekše i nežnije.

 

Trepavice
foto: Profimedia

Zeleni čaj


U ohlađen zeleni čaj umočite vatu, a potom njom nežno pređite preko trepavica, i to u smeru od korena do vrha. Ostavite da deluje 10-20 minuta i isperite mlakom vodom.


Ricinusovo ulje


Jedan od najpopularnijih sastojaka za lepe trepavice u poslednje vreme nesumnjivo je ricinusovo ulje, koje se odlično pokazalo u ubrzanju rasta dlake, pa se često koristi ako želimo da nam brže porastu obrve ili kosa. Preporučuje se da se svako veče pre spavanja trepavice namažu ovim uljem i ujutro isperu mlakom vodom, a da bi ovaj tretman bio još efikasniji možete ricinusovom ulju dodati maslinovo i vazelin.

 

 

makonda-tracker