AH, TA KOSA

ZABORAVITE MAKAZE: Šest trikova da oštećenoj kosi povratite sjaj

0

Dobra vest je da ne morate baš odmah da zakažete kod frizera

 

foto: Profimedia

 

Kućni tretman

 

Ukoliko vam kosa nije previše oštećena, možete da pokušate da je "izlečite" kućnom maskom. Najbolja je kombinacija maslinovog ulja i žumanceta jer će hidrirati kosu, pa će ona odmah biti mekanija.

 

Možete da probate i mešavinu grčkog jogurta sa medom i kokosovim uljem, i tako napravite masku za kosu. Jedino o čemu treba da vodite računa je da ne uzimate grčki jogurt sa ukusima, jer to nije dobro za dlaku.

 

Smanjite tretiranje toplotom

 

Verovatno već i sami znate da bi trebalo da izbegavate da kosu tretirate toplotom, tj. fenom, presom... Pošto je kosa većinom napravljena od proteina, a toplota oštećuje proteine, rezultat je oštećena kosa.

 

Kada baš morate da tretirate kosu toplotom, pre toga nanesite proizvod koji će zaštiti dlaku.

 

 

Koristite ulja

 

- U slučaju da niste čuli, ulja za kosu su prijatelji oštećene kose. Kokosovo i arganovo ulje, recimo, neće vam umastiti kosu ako ga nanesete samo na krajeve - tvrdi Mansuko.

 

Ova ulja će hidrirati dlaku i pomoći će u nadoknadi izgubljenih lipida – nanesite nekoliko kapi na dlan i prođite rukama kroz krajeve kose.

 

Pazite kako se češljate

 

Čak i češljanje može da bude krivac za oštećenja kose. Najbolje je, a to posebno važi za mokru kosu, da je češljate prvo po dnu, da biste razmrsili krajeve, pa tek onda od korena.

 

 

makonda-tracker